Συνέντευξη του προέδρου του Συλ. Καστοριέων «Ομόνοια» Ν. Υόρκης Δήμου Σιώκη στην εφημερίδα «Φωνή της Καστοριάς» - OlaDeka

Συνέντευξη του προέδρου του Συλ. Καστοριέων «Ομόνοια» Ν. Υόρκης Δήμου Σιώκη στην εφημερίδα «Φωνή της Καστοριάς»

«Το θέμα της γούνας μπορεί να το έχουμε χάσει…»

«Μετά από πέντε χρόνια επισκέπτομαι και πάλι την Καστοριά, αλλά τη βρίσκω σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μου έλεγαν μέλη του Συλλόγου τα οποία ερχόταν  στη γενέτειρά τους ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αλλά δεν περίμενα τόσο πολύ. Τώρα το συνειδητοποίησα. Ο κόσμος της περιοχής ζητά λύσεις. Ζητούν να γίνει κάτι καλύτερο για την πόλη μας. Ελπίζω να βρεθεί η λύση αυτή.

Πρέπει να παρθούν ριζικές αποφάσεις. Το θέμα της γούνας μπορεί να το έχουμε χάσει, αλλά πρέπει να σταθούμε στον τουρισμό. Να γίνουν προσπάθειες για να προχωρήσουμε», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Νέας Υόρκης Δήμος Σιώκης, ο οποίος βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Καστοριά.

Κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Σιώκης είχε συναντήσεις  με τους θεσμικούς παράγοντες και με εκπροσώπους συλλόγων. Στα αποτελέσματα των συναντήσεών του αναφέρθηκε στην αποκλειστική συνέντευξη την οποία παραχώρησε στη «Φωνή της Καστοριάς».

«Η νέα δημοτική αρχή εκδήλωσε το ενδιαφέρον να συνεργαστεί με τον Σύλλογό μας. Σε αντίθεση με την προηγούμενους με τους οποίους η μοναδική συνεργασία που είχαμε ήταν όταν ο Σύλλογός μας, μίσθωσε λεωφορεία για να μεταβεί ο κόσμος της Καστοριάς στο μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα για το μακεδονικό.

Στη συνάντηση που είχα με τον νέο δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη ανταλλάξαμε απόψεις. Μια από τις προτάσεις οι οποίες έγιναν από πλευράς του Δημάρχου, αφορούσε στην παιδική χαρά του Ντολτσό. Πρότεινε να αναλάβει ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» Νέας Υόρκης , την ανακαίνιση της. Θα μεταφέρω την πρόταση στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση έγινε από πλευράς του μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ.

Πρότεινε να πραγματοποιείται στην πόλη κάθε Αύγουστο, ένα διήμερο το οποίο θα είναι αφιερωμένο στον απόδημο ελληνισμό.

Την ιδέα του Σεβασμιότατου τη μετέφερα στον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο ο οποίος και συμφώνησε. Θα εργαστούμε όλοι μαζί ώστε το διήμερο των αποδήμων να διοργανωθεί το καλοκαίρι του 2020», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σιώκης.

Στη συνέντευξή του ο κ. Σιώκης μίλησε παράλληλα και για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της γούνας στην Αμερική.

«Υπάρχει μεγάλη κρίση και στην Αμερική. Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα ο Δήμος Νέας Υόρκης θέλησε να πάρει απόφαση σχετικά με την απαγόρευση του εμπορίου και της παραγωγής της γούνας στον Δήμο και στην πολιτεία Νέας Υόρκης. Ο Σύλλογός μας αντέδρασε άμεσα. Κάναμε διαδήλωση έξω από το Δημαρχείο. Έλαβαν το μήνυμα, ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει αντίκτυπο στην οικονομία της Νέας Υόρκης. Καταφέραμε λοιπόν, να «παγώσει» το θέμα αυτό», επισήμανε.

Ο κ. Σιώκης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσκληση που έκανε, πρός τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και τον Δήμαρχο Καστοριάς, να επισκεφθούν του χρόνου την Ν. Υόρκη, για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Συλ. της Φιλοπτώχου Καστοριέων Ν. Υόρκης και για την καθιερωμένη παρέλαση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θα γίνει τον Απρίλιο του 2020.

Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια «Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το 1910 από Καστοριανούς γουναράδες της Αμερικής. Τα μέλη του Συλλόγου από την ίδρυσή του έως σήμερα δεν έπαψαν να βοηθούν με κάθε τρόπο τη γενέτειρα.

«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Θέλουμε όμως οι προτάσεις οι οποίες γίνονται να είναι σωστές και να αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας», σημείωσε.

Ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Νέας Υόρκης θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Φωνή της Καστοριάς» που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria