Πρόσκληση σε εκδήλωση για την παρουσίαση της Δράσης του Ε.Π. της Περ. Δυτ. Μακ. 2014-2020 για την Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στους Τομείς Μεταποίησης & Τουρισμού - OlaDeka

Πρόσκληση σε εκδήλωση για την παρουσίαση της Δράσης του Ε.Π. της Περ. Δυτ. Μακ. 2014-2020 για την Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στους Τομείς Μεταποίησης & Τουρισμού

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 (ΕΥΔ ΕΠ/ΠΔΜ), σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, αρμόδιο εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ/Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την ΑΝΚΟ-Σημείο Πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ/ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ στη Δυτική Μακεδονία και το Επιμελητήριο Κοζάνης συνδιοργανώνουν

 

Ενημερωτική Εκδήλωση

την Τρίτη 22/10/2019 και ώρα 7.00μ.μ.

στην Αίθουσα Συνεδριάσεων  κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης) Δημοκρατίας 27, Κοζάνη

Με θέμα«Ενημέρωση για τη Δράση του ΕΣΠΑ του ΕΠ/Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020: “Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας / Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού” – Χρήσιμες οδηγίες για την ορθή υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης».

Η ενημέρωση για τη Δράση θα γίνει από τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης τoυ Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΥΔ ΕΠ/ΠΔΜ) και της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ/ΕΦΕΠΑΕ.

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, φορείς και σύμβουλοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τη συγκεκριμένη Δράση, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης.

Επισημαίνεται ότι :

Η Δράση «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» αφορά στην ενίσχυση των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η Δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 9 εκ. € στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται  από 80.000 € έως και 500.000 €. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 35% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού για τις  μεσαίες επιχειρήσεις (από 50 άτομα και πάνω) και 45% για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (από 0 έως 50 άτομα).

Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν : Κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Αγορά Μεταφορικών Μέσων, Αγορά Λογισμικού, Κατασκευή Ιστοσελίδας και E-shop και Πιστοποίηση προϊόντων-υπηρεσιών-διαδικασιών.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Η ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών υποβολών (www.ependyseis.gr) των αιτήσεων και για τις Δράσεις ξεκινά στις 2/7/2019, ενώ η ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικών υποβολών των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 31/10/2019.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΠ/ΠΔΜ).

Η αίθουσα της εκδήλωσης είναι προσβάσιμη στα ΑμΕΑ (Πληροφορίες για ΑμεΑ : 24610-24022/24610-41693).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επισυνάπτεται η Πρόσκληση της εκδήλωσης.

BANNERS-TELIKA-10-e1571210168865

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria