Νεκρός και ο διάδοχος του Μπαγκντάντι στον ISIS – Ανακοίνωση από τον Τραμπ - OlaDeka

Νεκρός και ο διάδοχος του Μπαγκντάντι στον ISIS – Ανακοίνωση από τον Τραμπ

Ήταν το «νούμερο ένα» για τη διαδοχή στην ηγεσία του ISIS

Νεκρός είναι ο «διάδοχος» του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter.

Όπως αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο νούμερο 1 αντικαταστάτης του νεκρού πλέον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους εξουδετερώθηκε από αμερικανικά στρατεύματα.

«Το πιθανότερο να αναλάμβανε την κορυφαία θέση στην ιεραρχία (του ISIS)» έγραψε ο Τραμπ.

Ο «νούμερο ένα» διάδοχος εξουδετερώθηκε και αυτός από τα αμερικανικά στρατεύματα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter το μεσημέρι της Τρίτης.

«Μόλις επιβεβαίωσα ότι ο νούμερο ένα διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι εξουδετερώθηκε από τον αμερικανικό στρατό. Κατά πάσα πιθανότητα θα έπαιρνε τη θέση του ως επικεφαλής – Τώρα είναι επίσης Νεκρός!», έγραψε ο Τραμπ.

Αν και ο αμερικανός πρόεδρος δεν ανέφερε όνομα, οι ΗΠΑ είχαν επιβεβαιώσει τη Δευτέρα (28/10) τον φόνο του Αμπού αλ Χάσαν αλ Μουχάτζιρ, εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους και υψηλόβαθμου στελέχους στους κόλπους της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

trump-4

Ποιος ήταν ο φερόμενος διάδοχος του Μπαγκντάντι

Δημοσιεύματα που κυκλοφορούσαν νωρίτερα φέτος υποστήριζαν ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε ήδη επιλέξει ως πιθανό διάδοχο του Αλ Μπαγκντάντι τον Αμπντουλάχ Καρντάς, πρώην αξιωματούχο του στρατού του Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος γρήγορα αναρριχήθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Για πρώτη φορά συναντήθηκε με τον Μπαγκντάνι όταν και οι δύο κρατούνταν από τις αμερικανικές δυνάμεις στο κέντρο κράτησης Camp Bucca στη Βασόρα.

Ο Καρντάς, με ισλαμικές σπουδές στη Μοσούλη του Ιράκ, ήταν γνωστός ως «Καθηγητής» και «Καταστροφέας» και ως ένας σκληρός και αυταρχικός ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria