Μανμπίτζ: 6.000 Τούρκοι παρατάσσονται απέναντι από το κουρδικό προπύργιο - OlaDeka

Μανμπίτζ: 6.000 Τούρκοι παρατάσσονται απέναντι από το κουρδικό προπύργιο

Στο κουρδικό προπύργιο έχουν καταφθάσει και οι δυνάμεις του Άσαντ – Το πράσινο «φως» για χτύπημα αναμένει ο τουρκικός στρατός.

Στα περίχωρα της συριακής πόλης Ρας αλ-Αίν οι συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Ελεύθερου Συριακού Στρατού μαίνονται, αν και τα μάτια όλων τώρα στην Τουρκία και τη βόρεια Συρία στρέφονται πλέον προς το Μανμπίτζ.

Στη συνοριακή πύλη του Καρκαμίς, που ενώνει την Τουρκία με τη συριακή πόλη Τζεραμπλούς, εκδηλώνεται έντονη στρατιωτική κινητικότητα, καθώς στρατεύματα του τουρκικού στρατού περνούν συνεχώς προς την Τζεραμπλούς, η οποία ελέγχεται από το σύμμαχο της Τουρκίας Ελεύθερο Συριακό Στρατό, για να συνεχίσουν έπειτα προς το Μανμπίτζ (περίπου 40 χλμ. νότια της Τζεραμπλούς).

Η Μανμπίτζ ελέγχεται ολοκληρωτικά από τους Κούρδους, μετά και την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από την περιοχή μαζί με τα 3 ελικόπτερα που διέθεταν.

Συρία: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη Τούρκοι και Κούρδοι στη Μανμπίτζ

Όπως κατέγραψε το ΟΡΕΝ TV , που βρίσκεται στα σύνορα με τη Τζεραμπλούς, το τελευταίο 24ωρο  εκατοντάδες φορτηγά έχουν περάσει από τη συνοριακή πύλη γεμάτα με εξοπλισμό και τελικό προορισμό την πόλη Μανμπίτζ, όπου μεταφέρεται πλέον το κέντρο των πολεμικών επιχειρήσεων. Εξάλλου, όπως αναφέρει σήμερα η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», περίπου 6 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες κατευθύνονται προς το Μανμπίτς.

Κούρδοι και Τούρκοι παρατάσσονται σιγά σιγά η μία απέναντι από την άλλη για να ξεκινήσουν, όπως όλα δείχνουν, οι συγκρούσεις. Από τη μία οι Τούρκοι μαζί με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, από την άλλη οι Κούρδοι και οι δυνάμεις του Άσαντ που πλέον συνεργάζονται.

Πάντως, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες μέχρι στιγμής, ο τουρκικός στρατός είναι σε στάση αναμονής, περιμένοντας το «πράσινο φως από την Άγκυρα» για να ξεκινήσουν οι επιθέσεις.

Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, οι συγκρούσεις έχουν ξεκινήσει στα περίχωρα του Μανμπίτζ, καθώς έχουν μεταφερθεί τραυματίες στρατιώτες σε νοσοκομεία της τουρκικής μεθορίου, ωστόσο τίποτα δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο.

Πάντως, και στη συνοριακή πύλη μεταξύ Καρκαμίς και Τζεραμπλούς πέφτουν οβίδες από τους Κούρδους, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να έχει χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή του.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε από το Αζερμπαϊτζάν ότι ο τουρκικός στρατός έχει καταλάβει μέχρι στιγμής 1000 τ.χλμ. «Μέχρι σήμερα το πρωί έχουμε καθαρίσει από το YPG 1000 τ.χλμ», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Καθησυχαστικά μηνύματα από Τούρκους στρατιώτες

Οι Τούρκοι στρατιώτες μέσα από τα τανκς στέλνουν καθησυχαστικά μηνύματα προς τον τουρκικό λαό μέσω της… τηλεόρασης.
Δημοσιογράφος του καναλιού FOX συναντά με την κάμερα της τουρκικά τεθωρακισμένα και τους ζητάει να στείλουν μήνυμα προς τις οικογένειές τους και τον τουρκικό λαό.

«Προς τα πού πηγαίνετε;» ρωτά η δημοσιογράφος για να της απαντήσει ο οδηγός του τεθωρακισμένου «Όπου υπάρχει το φως του Ισλάμ».

«Εμείς ήμαστε εδώ, κοιμηθείτε ήσυχοι», της λέει ένας άλλος στρατιώτης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria