Μαζική συμμετοχή στις ηλιόλουστες πολιτιστικές διαδρομές στην Καστοριά! - OlaDeka

Μαζική συμμετοχή στις ηλιόλουστες πολιτιστικές διαδρομές στην Καστοριά!

Μαζική συμμετοχή στις ηλιόλουστες πολιτιστικές διαδρομές στην Καστοριά!

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή οι Πολιτιστικές Διαδρομές της Αντιδημαρχίας Τουρισμού – Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς!

Με καλοκαιρινό καιρό, πολίτες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, το Σάββατο, με αφετηρία τα Ιουστινιάνεια Τείχη (6ος αι.), να διασχίζουν την παραδοσιακή γειτονιά του Απόζαρι, στην οποία σώζονται πολλά παλιά αρχοντικά και νεοκλασικά σπίτια καθώς και σημαντικός αριθμός βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών. Η διαδρομή περιελάμβανε τους ναούς: Ταξιάρχες (17ος αι.), Άγιος Νικόλαος του Τζώτζα (14ος αι.) Εισόδια της Θεοτόκου (17ος αι.) και Άγιοι Ανάργυροι (10ου αι.) με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και σπάνια μαρμάρινα ανάγλυφα. Η διαδρομή έκλεισε με επίσκεψη στο αρχοντικό Τσιατσιαπά, όπου και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Αθανάσιος Χριστόπουλος: Ένας λησμονημένος ποιητής» (2001) σε σκηνοθεσία Σταμάτη Τσαρουχά.

Την Κυριακή, με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας, η περιήγηση περιλάμβανε τους βυζαντινούς ναούς: Παναγία Κουμπελίδικη (10ος αι.), Άγιος Νικόλαος του Κασνίτζη (12ος αι.), Άγιος Αθανάσιος του Μουζάκη (14ος αι.) και Ταξιάρχης Μητροπόλεως (10ος αι.) όπου βρίσκεται ο τάφος του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και της γυναίκας του Ναταλίας Δραγούμη.
Η διαδρομή έκλεισε με επίσκεψη στο αρχοντικό Βέργου και την έκθεση φωτογραφίας του Καστοριανού φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου, όπου και προβλήθηκε βίντεο για τη δράση και τις τεχνικές του φωτογράφου.

Μείνετε συντονισμένοι για επόμενες δράσεις!

politistikes-diadromes

politistikes-diadromes0

politistikes-diadromes1

politistikes-diadromes2

politistikes-diadromes3

politistikes-diadromes4

politistikes-diadromes5

politistikes-diadromes6

politistikes-diadromes7

politistikes-diadromes8

politistikes-diadromes9

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria