Καστοριά - «Η Πρόληψη θα νικήσει τον Καρκίνο του Μαστού - OlaDeka

Καστοριά – «Η Πρόληψη θα νικήσει τον Καρκίνο του Μαστού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εβδομάδα ενημέρωσης με θέμα «Η Πρόληψη θα νικήσει τον Καρκίνο του Μαστού

O Δήμος Καστοριάς στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής (Οκτώβριος μήνας πρόληψης και ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού) διοργάνωσε εβδομάδα ενημέρωσης με κεντρικό θέμα «Η Πρόληψη θα νικήσει τον Καρκίνο του Μαστού».

Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο των Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας στις 07/10/2019 έως 11/10/2019 από την νοσηλεύτρια του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγή την Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Τουρισμού του Δήμου Καστοριάς, Αλεξάνδρα Σιαραφέρα και την νοσηλεύτρια, Αγνή Μελλίδου.

Η υλοποίηση του Προγράμματος σημείωσε επιτυχία με γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά αφού μέσω αυτών των ομιλιών και με οπτικοακουστικό υλικό, το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε στο κοινό  «Η Πρόληψη θα νικήσει τον Καρκίνο του Μαστού» πιστεύουμε ως ένα βαθμό το καταφέραμε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος που εκδηλώνεται στις γυναίκες και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% από όλους του κακοήθεις όγκους. Περίπου μισό εκατομμύριο γυναίκες νοσούν κάθε χρόνο από καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη και από αυτές περίπου 5.000 είναι Ελληνίδες.

Η καλύτερη πρόληψη είναι η έγκαιρη διάγνωση

Μέσω παρόμοιων προγραμμάτων η αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας θέλει να περάσει στο σύνολο του πληθυσμού το βασικό μήνυμα «ΠΡΟΛΗΨΗ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ».

H νοσηλεύτρια, Αγνή Μελλίδου
H νοσηλεύτρια, Αγνή Μελλίδου
H νοσηλεύτρια, Αλεξάνδρα Σιαραφέρα
H νοσηλεύτρια, Αλεξάνδρα Σιαραφέρα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria