Η Καστοριά σήμερα μέσα από τα μάτια του επισκέπτη – Μεγάλο οδοιπορικό - OlaDeka

Η Καστοριά σήμερα μέσα από τα μάτια του επισκέπτη – Μεγάλο οδοιπορικό

Έχετε προσπαθήσει να δείτε την Καστοριά αλλιώς; Έτσι όπως θα την έβλεπε οποιοσδήποτε πρωτάρης επισκέπτης ο οποίος γνωρίζει ελάχιστα  για την όμορφη αυτή πόλη της Ελλάδας από τουριστικούς καταλόγους κι αφιερώματα με όμορφες φωτογραφίες;

Ας υποθέσουμε πως ερχόμαστε για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, πρώτη φορά στην Καστοριά…Δείτε μέσα από τα μάτια μας την πρώτη επαφή με την πόλη, στην ιστορία που ακολουθεί…

Φτάσαμε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη της Καστοριάς για το τριήμερο. Μέσω Εγνατίας Οδού η διαδρομή είναι γρήγορη κι αρκετά ασφαλής.

Οι πινακίδες εξόδου από τον Κάθετο της Εγνατίας μας μπέρδεψαν λίγο, αλλά καταφέραμε να βρεθούμε στη είσοδο της πόλης. Η νυχτερινή θέα μαγευτική. Τα φώτα αντανακλώνται με έναν απερίγραπτο τρόπο στα ήρεμα νερά της λίμνης. Έντονοι πράσινοι και μπλε Led χρωματισμοί ξεχωρίζουν από μακριά…Είναι ντεκόρ παραλίμνιων καταστημάτων; Δημόσιος φωτισμός; Θα δούμε από κοντά…Υπάρχουν λιγοστά φώτα και στο βουνό…Πόσο όμορφα!

Ούτε που καταλάβαμε πότε μπήκαμε στην  πόλη…Η πινακίδα «Καστοριά» μετά βίας έλαμψε από τα φώτα του αυτοκινήτου…Παντού τριγύρω σκοτάδι…καθόλου δημόσιος φωτισμός…θαρρείς πως δεν έχεις πάρει τον σωστό δρόμο…Σε τίποτα δε θυμίζει είσοδο πόλης!

Ρωτήσαμε και μάθαμε πώς θα βρούμε το ξενοδοχείο μας…»Αν είστε τυχεροί θα βρείτε και πάρκινγκ αρκετά κοντά», μας είπε ο υπεύθυνος στο τηλέφωνο!

Ξημέρωσε Σάββατο, ώρα για την πρώτη γνωριμία με την Καστοριά. Λατρεύουμε τις εκδρομές. Ειδικά να επισκεπτόμαστε περιοχές που έχουν νερό γιατί αποκτούν αυτόματα μια ιδιαίτερη γοητεία.

Έτσι και η Καστοριά. Η λίμνη μάς κέρδισε αμέσως…Αφήσαμε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ της Αντιπεριφέρειας. Τρέξαμε αυθόρμητα κοντά στη λίμνη. Πολύς κόσμος είχε την ίδια ιδέα…

Οι περισσότεροι ασχολούνταν με τις χήνες που όλως παραδόξως κυκλοφορούν με χαρακτηριστική ελευθερία ανάμεσα στον κόσμο, στις καφετέριες και τα εστιατόρια της περιοχής. Φωτογραφίες, πειράγματα από μικρά παιδάκια, τάισμα με ψωμάκι, είναι τα πιο συνηθισμένα.

Ο καιρός εξαιρετικός. Το βράδυ νιώσαμε…

Διαβάστε όλο το οδοιπορικό της Χρυσούλας Κυρατζή στην τουριστική Καστοριάς και δείτε τις φωτογραφίες στο aboutkastoria.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria