Σύνδεση Ε65 με Εγνατία - Παρέμβαση Αγοραστού με σύμμαχο Ρουμάνα αξιωματούχο της ΕΕ - OlaDeka

Σύνδεση Ε65 με Εγνατία – Παρέμβαση Αγοραστού με σύμμαχο Ρουμάνα αξιωματούχο της ΕΕ

Καλά νέα για την προώθηση του Βορείου τμήματος του οδικού άξονα κεντρικής Ελλάδος

Σύμφωνα με πληροφορίες του  trikalavoice.gr  μετά τις ανησυχίες που προκλήθηκαν προ ημερών από δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέλαβε πρωτοβουλίες κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα. Ο περιφερειάρχης είχε σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο. Επέμεινε για τη σπουδαιότητα του έργου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διευρωπαϊκό χαρακτήρα του οδικού άξονα κεντρικής Ελλάδος Ε-65 ο οποίος θα ενώνει ουσιαστικά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με αυτό του Βόλου και την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Παρουσίασε σειρά επιχειρημάτων και έλαβε διαβεβαιώσεις για την προώθησή του. Μάλιστα αναμένεται να σταλεί εντός των ημερών στο αρμόδιο Υπουργείο το τεχνικό δελτίο με παρατηρήσεις και διορθώσεις και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Βόρειο Τμήμα του δρόμου ξεκινά από τα Τρίκαλα και βγαίνει στο Κηπουρειό Γρεβενών, στην Εγνατία Οδό.

Πηγή

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ επίσης γράφει:

Σύμμαχος του Κώστα Αγοραστού για τον Ε65

ΘΕΤΙΚΗ Η ΡΟΥΜΑΝΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΟΡΙΝΑ ΚΡΕΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

agorastos-kretsou

Να συνδράμει αποτελεσματικά, όπως το έπραξε στην περίπτωση ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, ως Ευρωπαία Επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση του έργου Ε65, ώστε να ξεμπλοκάρει το βόρειο τμήμα του δρόμου από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό, ζήτησε από τη Ρουμάνα αξιωματούχο Κορίνα Κρέτσου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στο περιθώριο των επαφών που είχε στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Λαρισαίος πολιτικός συνάντησε την «παλιά γνώριμη και συνεπή υποστηρίκτρια της Θεσσαλίας» κ. Κρέτσου, η οποία τον συνεχάρη για μία ακόμα φορά για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων, τη λίμνη Κάρλα και της ζήτησε να συμβάλει με τις επαφές της για την ολοκλήρωση ενός ακόμα σπουδαίου έργου όχι μόνο για τη Θεσσαλία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, να «κουμπώσει» ο Ε65 με την Εγνατία Οδό. Το ζητούμενο είναι η χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (όπως έγινε και στο παρελθόν), αφού πρώτα εγκριθεί το έργο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γενική Διεύθυνση REGIO (αυτό το τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αρμόδιο για την πολιτική αναφορικά με τις περιφέρειες και τις πόλεις).

Αμφότερες έχουν αλληλογραφία με τα αρμόδια ελληνικά υπουργεία, ζητώντας κάποιες διευκρινίσεις για τον Ε65.

Η Κ. Κρέτσου δεσμεύθηκε ότι «θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες και να στηρίξει την προσπάθεια του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού για την υλοποίηση ενός δύσκολου, όχι όμως ανέφικτου οδικού άξονα».

Γ. Ρούστας 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria