Εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη Δ.Μακεδονία για το αντεργατικό – αντιλαϊκό νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες στους Δήμους - OlaDeka

Εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη Δ.Μακεδονία για το αντεργατικό – αντιλαϊκό νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες στους Δήμους

Την Πέμπτη 24/10/2019 ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις». Πρόκειται για νομοσχέδιο – «σκούπα» 213 άρθρων, όλα, από το πρώτο έως το τελευταίο, αφιερωμένα «στη διαμόρφωση ενός φιλικότερου επενδυτικού περιβάλλοντος» και «στη διευκόλυνση της προσέλκυσης στρατηγικών επενδύσεων», στην παραπέρα δηλαδή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, στο βωμό της οποίας η κυβέρνηση συνεχίζει τον σφαγιασμό των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και προσφέρει νέα χοντρά πακέτα προνομίων και ενισχύσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το άρθρο με τον αριθμό 179 που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία”. Είναι αποτέλεσμα των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωνε ότι “όταν η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα οδηγεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος, αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται και όχι να αποθαρρύνεται”. Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποίησε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που άφησε άθικτο και ενίσχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων των Δήμων, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, η καθαριότητα των δημοτικών κτιρίων και η συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Το άρθρο 179 δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο “κατά την κρίση του” και χωρίς αιτιολόγηση να εκχωρεί σε ιδιώτες τις παραπάνω υπηρεσίες. Αίρεται κάθε εμπόδιο που υπήρχε με τον Ν.3070 του 2011, το οποίο κρατώντας τα προσχήματα, απαιτούσε την τεκμηρίωση αδυναμίας εκτέλεσης τους και την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως κανένας εργολάβος και καμία εταιρεία δεν “επενδύει” για την “ψυχή” της μάνας τους, αλλά σκοπό έχουν το κέρδος.

Η Δυτική Μακεδονία γνωρίζει τι σημαίνει εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, μιας και είναι η πρώτη περιφέρεια στην οποία η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται με ΣΔΙΤ. Η υπογραφή  τον Ιούνη του 2015 της σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ανάμεσα στη ΔΙΑΔΥΜΑ και τον ΑΚΤΩΡ-ΗΛΕΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα),  υποχρέωσε τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας να πληρώνουν πανάκριβα τέλη. Έτσι από 35 ευρώ τον τόνο που πλήρωναν τα σκουπίδια οι δυτικομακεδόνες, θα πληρώνουν 132 ευρώ τον τόνο. Η σύμβαση επιπλέον προβλέπει εγγυημένη ελάχιστη ποσότητα σκουπιδιών τους 120.000 τόνους σκουπίδια,(90.000 από τη Δυτική Μακεδονία και 30.000 από την Ημαθία), ώστε να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του επιχειρηματικού ομίλου που τα διαχειρίζεται.

Δεν είναι τυχαίο που οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν προχωρήσει  σε απεργιακές κινητοποιήσεις δίνοντας συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη ενάντια στο νομοσχέδιο που χτυπάει τις ΣΣΕ, την συνδικαλιστική δράση και διευκολύνει την εκχώρηση υπηρεσιών των δήμων στους ιδιώτες.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και καλούμε τους εργαζόμενους μαζικά να συνεχίσουν με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα την δράση ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Στον αγώνα αυτό οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στα Δημοτικά  και Περιφερειακά Συμβούλια είναι στο πλευρό τους.

Απαιτούμε

  • Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι

Χαστάς Θανάσης (περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας)

Καραντζίδης Βασίλης (περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας)

Στολτίδης Νόντας (δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης)

Δημαράκη Δώρα (δημοτική σύμβουλος Κοζάνης)

Χόλμπα Αντωνία (δημοτική σύμβουλος Εορδαίας)

Καραμπατζιάς Μιχάλης (δημοτικός σύμβουλος Βοΐου)

Γιγαντίδης Φούλης (δημοτικός σύμβουλος Βοΐου)

Γεωργακόπουλος Νίκος (δημοτικός σύμβουλος Σερβίων)

Νάκας Στέργιος (δημοτικός σύμβουλος Σερβίων)

Ελευθεριάδης Κυριάκος (δημοτικός σύμβουλος Αμυνταίου)

Ντάγκα Παναγιώτα (δημοτική σύμβουλος Γρεβενών)

Κλεισιάρης Γιάννης (δημοτικός σύμβουλος Γρεβενών)

Γαλάνης Τάκης (δημοτικός σύμβουλος Δεσκάτης)

Τίγκας Γιώργος (δημοτικός σύμβουλος Καστοριάς)

Γραμμένου Αννέτα (δημοτική σύμβουλος Άργους Ορεστικού)

Αθανασιάδης Κώστας (δημοτικός σύμβουλος Άργους Ορεστικού)

Ναλπαντίδου Μιμίκα (δημοτική σύμβουλος Φλώρινας)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria