Έτοιμη η Τουρκία για μεγάλη χερσαία επιχείρηση - OlaDeka

Έτοιμη η Τουρκία για μεγάλη χερσαία επιχείρηση

VIDEO OPEN

Οδοιπορικό από την αναποκρίτρια του σταθμού Μαρία Ζαχαράκη στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία

Το Open TV βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, με την ανταποκρίτρια του σταθμού στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη. Όπως περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Μαρία Ζαχαράκη, οι μάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές μαίνονται και σήμερα. Μάλιστα δεκάδες τανκς περνούν τα σύνορα με κατεύθυνση τη Συρία και όλα δείχνουν ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για μεγάλη χερσαία επιχείρηση.

Μάλιστα πριν από λίγη ώρα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Συρίας και έριξαν φυλλάδια στα κουρδικά και στα αραβικά ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τους Κούρδους του PKK. Πιθανότατα η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε για να μην υπάρξουν θύματα είτε από τους βομβαρδισμούς είτε από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, ο στρατός της γειτονικής χώρας προελαύνει και ανακοινώθηκε επίσημα ότι βρίσκεται στα χέρια του η πόλη Ρας Αλ Αϊν -μία πόλη κλειδί για την Τουρκία-. Ωστόσο οι Κούρδοι μαχητές διαψεύδουν την τουρκική πλευρά.

Από την άλλη πλευρά ο τουρκικός στρατός μετράει πολλές απώλειες. Παρά το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς, οι Κούρδοι τους διαψεύδουν και δίνουν στη δημοσιότητα άλλο αριθμό με νεκρούς. 

Την ίδια ώρα η φρίκη του πολέμου καταγράφεται στον τηλεοπτικό φακό και οι εικόνες που μεταφέρει μέσα από το ρεπορτάζ της η Μαρία Ζαχαράκη είναι συγκλονιστικές. Ο δήμαρχος του Αχτσάκαλε μιλώντας στην κάμερα λέει πως «η περιοχή έχει γίνει αγνώριστη». «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και αγωνία. Χθες κάηκε ένα μωρό 10 μηνών» προσθέτει ο Αχμετ Γιαλτσινκάγια. Το οδοιπορικό της Μαρίας Ζαχαράκη συνεχίζεται σε μία πόλη «φάντασμα»…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria