ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ - Όλοι στην Απεργία στις 24/9 στην συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ, στην Καστοριά - OlaDeka

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – Όλοι στην Απεργία στις 24/9 στην συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ, στην Καστοριά

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΔΕΡΜΑΤΟΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ –ΔΕΡΜΑΤΟΣ–

ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ  ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Όλοι στην Απεργία στις 24/9 στην συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ, στην Καστοριά στις 10:30 απέναντι από την παλιά νομαρχία.

Με την αντεργατική λαίλαπα των τελευταίων ετών και τα μνημόνια όλων των κυβερνήσεων μας φορτώνουν την κρίση τους και τώρα έρχονται με την ανάπτυξη τους να τσακίσουν ότι έμεινε όρθιο, να βάλουν ταφόπλακα στις ΣΣΕ και τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων στο γύψο.

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο σκούπα για να σαρώσει εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και να ενισχύσει τη μεγαλοεργοδοσία με νέες διευκολύνσεις και προνόμια.

Αξιοποιώντας η κυβέρνηση της ΝΔ το στρωμένο έδαφος για την εργοδοσία μη υπογραφής και επέκτασης των συμβάσεων(στο 90% των κλάδων) και το πόρισμα του 2016 της «επιτροπής εμπειρογνωμόνων» που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει πολλαπλό χτύπημα στις κλαδικές συμβάσεις  και τους μισθούς:

Η επέκταση μιας κλαδικής σύμβασης που έχει υπογραφεί στο σύνολο του κλάδου θα πρέπει να γίνεται με «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου».

Οι τοπικές συμβάσεις να υπερισχύουν των εθνικών κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών.

Οι επιχειρησιακές να υπερισχύουν έναντι των κλαδικών για επιχειρήσεις που επικαλούνται οικονομικά προβλήματα.

Ουσιαστικά καταργείται η μονομερή προσφυγή των εργαζομένων στον ΟΜΕΔ.

Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Η ακόρεστη δίψα της μεγαλοεργοδοσίας για κέρδη απαιτεί μείωση παραπέρα τους εισοδήματος των εργαζομένων, του μέσου μισθού που είχε μειωθεί πάνω από 25%.

Η αντεργατική επίθεση πάει χέρι-χέρι με την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων και τη μετάλλαξη των συνδικάτων που δεν υποτάσσονται στους στόχους τους, αποτελούν όργανα πάλης για τα συμφέροντα των εργατών.

Πατώντας πάνω στον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και δίνοντας συνέχεια στην υλοποίηση των μνημονιακών προαπαιτούμενων που ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ από κοινού ψήφισαν, η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των συνδικάτων «συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας» και τη δημιουργίας  «ηλεκτρονικού μητρώου».

Συγκεκριμένα  με το αντεργατικό νομοσχέδιο ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή ο Γ.Βρούτσης ο γνωστός υπουργός Εργασίας με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια την συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε «κουρελόχαρτα».

Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι «λεπτομέρειες» που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή κάθε θέμα σχετικά με την δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, που θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Θέλουν τους εργαζόμενους γονατιστούς και ξεμοναχιασμένους μακριά από τους συναδέλφους τους, από τις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων, να μην συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση για τις διεκδικήσεις, για το σχεδιασμό και υλοποίηση του, για να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων τους, των μορφών πάλης που επιλέγουν κάθε φορά για να παλέψουν για το δίκιο τους.

Δεν θα επιτρέψουμε το χτύπημα των αγώνων, της ενεργής συμμετοχής των εργαζομένων στην πάλη. Δεν θα περάσει η μόνιμη επιδίωξη τους να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε όργανα στήριξης των βιομηχάνων,της μεγαλοεργοδοσίας, της ανάπτυξης για τα κέρδη τους που αποτελεί το εμπόδιο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Δίνουμε αποφασιστική, απεργιακή απάντηση. Να γίνει υπόθεση κάθε συνδικάτου, κάθε εργαζόμενου του κλάδου η επιτυχία της απεργίας, η υπεράσπιση των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών των συνδικάτων.

Δεν θα ζήσουμε ως δούλοι στον 21ο αιώνα!

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

Η ΑΝΑΠΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

24/9 ΚΑΣΤΟΡΙΑ 10:30 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria