Τσίπρας για Πρέσπες: Εντυπωσιακή η κυβίστηση της ΝΔ - "Θα τιμήσουν τώρα την κατά τα άλλα προδοτική συμφωνία" - OlaDeka

Τσίπρας για Πρέσπες: Εντυπωσιακή η κυβίστηση της ΝΔ – “Θα τιμήσουν τώρα την κατά τα άλλα προδοτική συμφωνία”

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο υπερασπίστηκε την αξία της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά πέρασε και στην επίθεση κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία και δημαγωγία.

Δίχως αμφιβολία η στιγμή κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χειροκροτήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ήταν η αναφορά του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώην Πρωθυπουργός επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της προεκλογικά και την κατηγόρησε για τροφοδότηση κλίματος εθνολαϊκισμού και διχασμού. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο πολλοί σηκώθηκαν όρθιοι για τον χειροκροτήσουν.

Αναλυτικά, τόνισε: “Εκεί που πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του σε υποκρισία και δημαγωγία ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν προεκλογικά επένδυε με κάθε τρόπο στα ψεύδη, την πατριδοκαπηλία, την κάλυψη εθνικιστικών επιθέσεων, ενάντια σε μια «προδοτική» όπως την ονόμαζε συμφωνία, για την οποία τώρα μετεκλογικά δεν βρίσκει λέξη να πει, παρά μόνο φυσικά ότι θα την εφαρμόσει και θα την τιμήσει. Θα την τιμήσουν, λένε τώρα, τη κατά τα άλλα προδοτική συμφωνία. Και κάνουν τη κυβίστηση να μοιάζει πιο εντυπωσιακή. Οι υποκριτές που πέρυσι τροφοδοτούσαν το κλίμα του εθνολαϊκισμού και πυροδοτούσαν το διχασμό, μόνο και μόνο για να κερδίσουν λίγες ψήφους στις επερχόμενες εκλογές. Υποκριτές, διπλοπρόσωποι αλλά και εγκλωβισμένοι ταυτόχρονα.

Γιατί ότι κάνεις σε αυτή τη ζωή, το βρίσκεις κάποια στιγμή μπροστά σου. Δεν είπε λέξη στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο κος Μητσοτάκης για τις 3μερείς, 4μερείς συνεργασίες, που άνθισαν χάρη στη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είπε λέξη για τον αναβαθμισμένο ρόλο της Θεσσαλονίκης ως οικονομικής και πολιτισμικής πρωτεύουσας στην υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκή βαλκανική γειτονιά”.

tsiprasdeth14919sk5

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria