Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» στηρίζει τους Ρομά στην Κολοκυνθού - OlaDeka

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» στηρίζει τους Ρομά στην Κολοκυνθού

Το <<ΚΕΛΕΤΡΟΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ>> στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες του καταυλισμού των Ρόμα στην Κολοκυνθού
Το Δ.Σ. και εθελοντές του οργανισμού πραγματοποίησαν με πολύ μεγάλη επιτυχία δυο στοχευμένες παρεμβάσεις στον καταυλισμό των Ρόμα στην Κολοκυνθού την 11/08/2019 και την 19/08/2019 , εφοδιάζοντας με μεγάλη ποσότητα ρούχων, τροφίμων ,παιχνιδιών, σχολικών ειδών και αναλωσίμων τα 25 παιδιά του οικισμού και τις 11 οικογένειες τους, κατόπιν εκτίμησης των αναγκών και εξατομικευμένης αξιολόγησης τους.


Δυο φορτηγά γεμάτα με τα παραπάνω είδη και τις δυο ημέρες κάλυψαν με επάρκεια τις ανάγκες των οικογενειών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα χαμόγελα των μικρών παιδιών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους ανθρώπους του οργανισμού μας.
Οι προαναφερόμενες οικογένειες διαμένουν στον καταυλισμό πάνω από 20 χρόνια, και βιώνουν εξαιρετικά υποβαθμισμένες συνθήκες , σε ότι αφορά την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών τους, σε υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και κατάλληλων χώρων διαμονής και δημιουργικής απασχόλησης για τα μικρά παιδιά τους.


Ο οργανισμός μας πραγματοποιεί ήδη επαφές με τους αρμόδιους Φορείς{Δήμο Καστοριάς, Αντιπερειφέρεια Καστοριάς, Υπουργείο Εργασίας-Ειδική Γραμματεία Ρομά], ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παρέμβασης στον καταυλισμό, με την δημιουργία Πολυχώρου για την υγιεινή των παιδιών και την μαθησιακή υποστήριξή τους από στελέχη του Οργανισμού μας και εθελοντές.


Με πίστη στις Καταστατικές του αρχές το ,ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το παιδί-Δράσεις για τον Άνθρωπο, θα συνεχίσει να βρίσκεται καθημερινά με ολες του τις δυνάμεις, δίπλα σε κάθε παιδί σε κίνδυνο και ανάγκη.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην τράπεζα τροφίμων Θεσσαλονίκης, στις εταιρείες Πιτένης Α.Ε, MEGA Disposables, AB Bασιλόπουλο Σκλαβενίτη Α.Ε, στους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές μας, που απλόχερα μας παρείχαν τα προσφερόμενα είδη.
Με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε!

22 33

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria