Τα Fake Νews βλάπτουν σοβαρά την Καστοριά - OlaDeka

Τα Fake Νews βλάπτουν σοβαρά την Καστοριά

Υπάρχει μία έντονη φήμη εδώ και καιρό πως έχουν φύγει από την πόλη 10.000 άτομα.

Πως βγήκε αυτό το συμπέρασμα, ποιος έκανε αυτή την εκτίμηση ή μέτρηση;
Η αρχή έγινε από μία ανάρτηση σε τοπικό ειδησεογραφικό blog για «Ρεκόρ μείωσης πληθυσμού της Καστοριάς ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ»
Με βάση αυτό το δημοσίευμα ο Μητροπολίτης Καστοριάς, σε δεύτερο χρόνο, έκανε μια δήλωση για τη μείωση του πληθυσμού επικαλούμενος τα ίδια νούμερα.
Τελικά ο κόσμος όλος πλέον, μιλάει για αυτή την περιβόητη «τεράστια μείωση πληθυσμού»

8

Πόσο αληθινό είναι αυτό;
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας στον Νομό. Καστοριάς από την απογραφή του 2011 ως το 2018 υπήρχε μείωση 5,16% δηλαδή 3.169 άτομα λιγότερα σε όλον τον Νομό.9

Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό;
Η φήμη αυτή λειτουργεί αποτρεπτικά απέναντι στην επιχειρηματικότητα στην πόλη, δημιουργώντας αρνητική επιχειρηματική ψυχολογία και λανθασμένους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς. Όποιος θέλει να επενδύσει βλέπει σαν εμπόδιο την υποτιθέμενη τεράστια μείωση πληθυσμού.
Πως θα ανοίξει ένα εμπορικό κατάστημα αν έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε ένα κοινό 8.000;

Πόσο κόσμο να έχει διώξει άραγε αυτή η φήμη

Νομίζω αρκετά προβλήματα έχει η πόλη, μας έχει γίνει συνήθειο να δημιουργούμε και άλλα από μόνοι μας, έχουμε την αυτοκαταστροφική μανία να βάζουμε τα χεράκια μας να βγάζουμε τα ματάκια μας

Εγώ είμαι επιχειρηματίας στην πόλη σχεδόν 20 χρόνια και αυτή η φήμη μου κάνει ζημιά όπως και σε κάθε επαγγελματία. Ακόμα και 1.000 να είμασταν θα έπρεπε να λέγαμε 20.000, τώρα καθόμαστε και διώχνουμε κόσμο από μόνοι μας.
ΖΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αν πράγματι έχει πληροφόρηση για τον πληθυσμό της πόλης, μιας και το άρθρο την επικαλείται, αν πράγματι έχει δώσει τέτοια πληροφορία σε κάποιον δημοσιογράφο για να την δημοσιεύσει στο blog ή αν αυτή η είδηση είναι ψευδής.

Δημήτρης Μητσόπουλος

Τα επίσημα στοιχεία εκτίμησης πληθυσμού της Ελληνικής στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ)

10

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria