Συνεντευξη - Δύο φίλες και πρωταθλήτριες από την Καστοριά - OlaDeka

Συνεντευξη – Δύο φίλες και πρωταθλήτριες από την Καστοριά

Την Τρίτη 03/09 έγινε η βράβευση της ομοσπονδίας του Χάντμπολ προς τους αθλητές και τις ομάδες που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά.

  Στις βραβεύσεις του  γυναικείου ήταν και δυο αθλήτριες από την Καστοριά συναθλήτριες στον ΠΑΟΚ, συγκάτοικοι μα κυρίως φίλες εδώ και 10 χρόνια.Η 23χρονη Αγνή Ζυγούρα με 5 πρωταθλήματα Ελλάδος στις γυναίκες και 1 πρωτάθλημα σε επίπεδο νεανίδων, MVP σε επίπεδο νεανίδων μέλος της Εθνικής Γυναικών από τα 18 της φέτος τα πήρε όλα. Νταμπλ με τον ΠΑΟΚ και  MVP  του  κυπέλλου  MVP πρωταθλήματος ,καλύτερο play maker και καλύτερη αμυντικός . Η 22χρονη Βάσια Γκάτζιου μέλος της εθνικής γυναικών κέρδισε το  νταμπλ φέτος με τον ΠΑΟΚ και ανακηρύχθηκε  καλύτερο δεξί εξτρέμ του πρωταθλήματος.

ΕΡΩΤ-  ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ. ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ .

ΑΠ -ΖΥΓ Ήταν μία πολύ όμορφη εκδήλωση σε έναν ιδιαίτερο χώρο για όλους τους Έλληνες.Φυσικά και αισθάνομαι ικανοποιημένη και χαρούμενη για ότι πετύχαμε πέρσι με τις συναθλήτριες μου τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και με την εθνική ομάδα.

ΑΠ- ΓΚΑΤΖ Ήταν όλα πανέμορφα τόσο το Μουσείο στο οποίο δεν έχω ξαναέρθει όσο και η εκδήλωση Φυσικά και αισθάνομαι χαρούμενη και δικαιωμένη γιατί φέτος πήρα τους πρώτους μου τίτλους σε επίπεδο γυναικών αλλά και για την προσωπική βράβευση.

ΕΡ- ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΑΠ- ΖΥΓ Φυσικά  όταν από μικρή ηλικία έχεις μάθει να προσπαθείς και να αναζητάς την βελτίωση αυτόματα θέλεις πάντα να κατακτάς την κορυφή ή τουλάχιστον να προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις γι αυτήν .Οταν εισαι μαλιστα και μελος μιας ομαδας όπως ο ΠΑΟΚ οι στόχοι είναι πάντα οι τίτλοι,φέτος βέβαια υπάρχει και η ευρωπαική πρόκληση που μόνο καλό θα μας κάνει για να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση και με τις ομάδες του εξωτερικού. Επίσης σαν στόχο θα έβαζα και τις καλές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα απέναντι στα μεγαθήρια με τα οποία κληρωθήκαμε, την δευτεραθλήτρια κόσμου Ολλανδία και την Ισπανία για τα προκριματικά.Γενικότερα σαν ατομικό στόχο πάντα έχω την διαρκή βελτίωση ,την προσπάθεια να δοκιμάσω κάποια στίγμη σε ομάδα του εξωτερικού αλλά και όνειρο ζωής την επίτευξη κάποιας μεγάλης επιτυχίας με την εθνική ομάδα.

ΑΠ- ΓΚΑΤΖ Ως αθλήτρια του ΠΑΟΚ για τρίτη χρονιά και με όλη την οικογένεια να είναι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ο βασικός στόχος είναι η επανάληψη της περσινής χρονιάς όσον αφορά τους τίτλους στην Ελλάδα ώστε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε.Αποδείχτηκε και πέρσι που η βοήθεια του στους τελικούς κυπέλλου και πρωταθλήματος ήταν καταλυτική.Επίσης με εξιτάρει η προοπτική των ευρωπαικών παιχνιδιών αλλά και οι αγώνες της εθνικής.Σε ατομικό επίπεδο και εγώ αναζητώ την ατομική βελτίωση έχω αρκετά πράγματα να βελτιώσω αν θέλω κάποια μέρα να μπορέσω να παίξω σε υψηλό επίπεδο και στο εξωτερικό.

EΡ -ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΕΚΕΙ?ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ?ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?

ΑΠ- ΖΥΓ Στο παρελθόν είχα κάποιες προτάσεις αλλά ήθελα να τελειώσω πρώτα την σχολή μου .Ελπίζω να ξαναπαρουσιαστούν οι ευκαιρίες αυτές γιατί είναι μια πρόκληση που θα ήθελα να ζήσω.Φυσικά και πιστεύω ότι μπορούν να παίξουν οι Ελληνίδες το αποδεικνύει άλλωστε και η πορεία της  Τσάκαλου η οποία είχε μια εντυπωσιακή πορεία ως τώρα και μάλιστα σε επίπεδο champions league.

ΑΠ- ΓΚΑΤΖ. Για να είμαι ειλικρινής υπήρξε πέρσι φιλολογικό ενδιαφέρον αλλά δεν μπήκα καν σε σκέψεις γιατί είμαι ακόμη φοιτήτρια. Ίσως μετά το τέλος των σπουδών να μπω στην διαδικασία να το ψάξω περισσότερο μιας και με ενδιαφέρει και εμένα η προοπτική αυτή. Όσον αφορά τις Ελληνίδες αθλήτριες φυσικά και μπορούν αρκετές αθλήτριες της εθνικής να παίξουν στο εξωτερικό .Το αποδεικνύουν άλλωστε και τα αποτελέσματα της Εθνικής το τελευταίο διάστημα.

ΕΡ- ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ,ΩΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΩΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΑΠ ΖΥΓ. Κοιτάξτε γενικά ο αθλητισμός προσφέρει πολλά .Υγεία ευεξία κοινωνικοποίηση .Εμένα προσωπικά μου έδωσε σχέσεις ζωής, εμπειρίες και ταξίδια μέσω της εθνικής που σίγουρα δεν θα είχα κάνει σε αυτήν την ηλικία .Ως προς τις απολαβές είμαι τυχερή γιατί μετά την Καστοριά όπου έπαιξα στα ηλικιακά πήγα στους δυο μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας. Αρχικά στην Νέα Ιωνία, όπου στις παροχές ήταν  εκτός από σίτιση και διαμονή  και κάποιες απολαβές.Στις οποίες μάλιστα ήταν τυπικότατοι παρά το ότι ήμασταν σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Το ίδιο ισχύει βέβαια και στον ΠΑΟΚ. Μπορώ να πω για τα δεδομένα της χώρας είμαι απόλυτα ικανοποιημένη προς το παρών .Στο οικονομικό κομμάτι απέχουμε βέβαια έτη φωτός από το εξωτερικό αλλά είναι και το επίπεδο των αθλητριών διαφορετικό.

ΑΠ ΓΚΑΤΖ. Νομίζω τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για μένα. Από όλα όσα κέρδισα ως τώρα νομίζω θα κρατήσω τις πραγματικές φιλίες που έκανα ως τώρα.Την χαρά που νιώθω π.χ. όταν γυρνάω στην Καστοριά και βλέπω παλιές συμπαίκτριες με τις οποίες βγαίνουμε ακόμη μαζί έξω ή όταν πάμε σε αγώνες beach handball σαν Καστοριά και με άλλες συναθλήτριες από όλη την Ελλάδα.Όσο για τις παροχές είναι νομίζω μια χαρά για φοιτήτριες σαν εμάς που μας εξασφαλίζονται στέγαση  διατροφή και κάποιες απολαβές.

ΕΡ .ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ?

ΑΠ -ΖΥΓ. Τα μεγάλα ονόματα των ομάδων του champions league παίρνουν 150 με 200.000 ευρώ το χρόνο ενώ υπάρχουν και αρκετά συμβόλαια με 60 εώς 80 000. Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι εκεί παίζουν μπροστά σε γεμάτα μεγάλα γήπεδα και υπάρχουν χορηγοί κολοσσοί όπως ΑUDI LIDL κλπ.

ΕΡ – Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ?

ΑΠ – ΖΥΓ. Η καλύτερη δυνατή .Εκεί ζει η οικογένεια μου και όποτε μπορώ επιστρέφω πίσω. Ως προς την ομάδα που μας ανέδειξε  επίσης οι σχέσεις είναι πολύ καλές. Άλλωστε κάθε καλοκαίρι επιστρέφουμε και οι δύο στον τόπο του εγκλήματος και κάνουμε ατομικές προπονήσεις με τον παλιό μας προπονητή τον Ηλία Τάρε που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και σαν μέντορας μας ‘όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε άλλα κορίτσια που ξεκινήσαμε τότε.Επίσης όταν δεν έχουμε υποχρεώσεις με εθνικές ή με τα σωματεία  παίρνουμε μέρος και σε τουρνουά beach handball με ιδιαίτερη επιτυχία μπορώ να πω.

ΑΠ – ΓΚΑΤΖ Ευτυχώς η Θεσσαλονίκη δεν είναι μακριά και μπορούμε με την πρώτη ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω στους δικούς μας ανθρώπους και κυρίως να δούμε τους γονείς που μας έχουν σταθεί όλα αυτά τα χρόνια. Ως προς την ομάδα φυσικά και έχω πολύ καλή σχέση αφού εκεί έμαθα και κατάλαβα από νωρίς ότι η εργατικότητα και η επιμονή ανταμοίβεται και με βοήθησε να βλέπω με σεβασμό συμπαίκτες και αντιπάλους.Επίσης το καλοκαίρι όταν πήγαμε για ατομικές προπονήσεις χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι θα κατέβει ξανά γυναικεία ομάδα στην Α2 με τον ερχομό πίσω στην πόλη  του παλιού μας προπονητή. Εύχομαι εκεί τα κορίτσια, οι προπονητές και η διοίκηση να ξαναζήσουν όσα είχαμε ζήσει και εμείς τότε.

brabeusi_gatziou-zygoura-aygenakis

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria