Συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2019 - OlaDeka

Συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2019

Από την ελληνική πλευρά διατυπώνονται εκτιμήσεις πως «το 2020 θα είναι καλύτερο από το 2019», εν μέρει λόγω της μεγαλύτερης ανάπτυξης.

Στην εκτίμηση πως ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα επιτευχθεί φέτος και πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2019 συμφώνησαν θεσμοί και οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2020 η συζήτηση δεν ήταν σε βάθος, ωστόσο από την ελληνική πλευρά διατυπώνονται εκτιμήσεις πως «το 2020 θα είναι καλύτερο από το 2019», εν μέρει λόγω της μεγαλύτερης ανάπτυξης.

Σε σχέση με τα φορολογικά πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως δεν υπήρξε συζήτηση είτε για τις 120 δόσεις, είτε για τη νέα πάγια ρύθμιση.

Τα θέματα αυτά πιθανότατα θα τεθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς έως την Τετάρτη θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα και θα επιδιωχθεί να υπάρξουν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις.

Στόχος είναι στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου οι θεσμοί να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Εάν γίνει αυτό η Ελλάδα θα λάβει τα κέρδη από τα ομόλογα SMPs και ANFAs, ενώ θα ανοίξει η συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria