Σπαγγέτι με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας με τυριά στο φούρνο - OlaDeka

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας με τυριά στο φούρνο

Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο, χορταστικό γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. Μια συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα υπέροχο πιάτο …. μια γευστική και οπτική απόλαυση.

Υλικά συνταγής

  • 17-18 κεφτεδάκια (βλέπε συνταγή εδώ)
  • 650 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό εμπορίου  ή 1 ½ δόση σπιτική σάλτσα (βλέπε συνταγή εδώ) [*]
  • 400 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι Νο. 10
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί που λιώνει επιλογής σας (τσένταρ, γκούντα, γραβιέρα κ.λ.π.)
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζυμώνετε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, τα πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε ελαφρώς σε ζεστό λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο), σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν χρώμα και θωρακιστούν απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε δίσκο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  2. Φτιάχνετε τη σάλτσα σας σε μεγάλη κατσαρόλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Πριν έλθει σε σημείο βρασμού η σάλτσα προσθέτετε και τα κεφτεδάκια, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 20-25 λ.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, βράζετε το σπαγγέτι 2 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία (ανάλογα πόσο αλ τέντε το θέλετε λαμβάνοντας υπ” όψη ότι θα το ψήσετε και στο φούρνο). Κρατάτε 1/2 φλ. νερό από αυτό που το βράσατε και στραγγίζετε το σπαγγέτι σας.
  4. Όταν είναι η έτοιμη η σάλτσα με τα κεφτεδάκια σας, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Μέσα στη σάλτσα ρίχνετε το 1/2 φλ. νερό από το ζυμαρικό σας που κρατήσατε, προσθέτετε και το σπαγγέτι και τα ανακατεύετε να καλυφθεί καλά το σπαγγέτι από τη σάλτσα.
  5. Μεταφέρετε το σπαγγέτι με τη σάλτσα σε πυρίμαχο στρογγυλό ή μακρόστενο σκεύος και από πάνω απλώνετε τα κεφτεδάκια πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο σπαγγέτι. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα 3 τριμμένα τυριά και πασπαλίζετε τα κεφτεδάκια και το σπαγγέτι, φροντίζοντας να καλύπτετε όλη η επιφάνεια.
  6. Ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20-30 λ ή μέχρι να λιώσει και ροδίσει καλά το τυρί. Τα σερβίρετε ζεστά και … καλή σας όρεξη!!!

[*] Προαιρετικά, αντί να φτιάξετε τη σάλτσα ντομάτας, χρησιμοποιήστε 700 γρ. έτοιμη σάλτσα (στα Σούπερ Μάρκετ) για ζυμαρικά. Σε αυτή τη περίπτωση θα βάλετε τα ελαφρώς τηγανισμένα κεφτεδάκια σε κατσαρόλα, θα τα περιχύσετε με τη σάλτσα και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες βρασίματος της συνταγής στη παράγραφο 2.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria