«Σουρωτήρι» το Ορμένιο Ορεστιάδας: Μετανάστες μπαίνουν από την Τουρκία σαν να πηγαίνουν… εκδρομή - OlaDeka

«Σουρωτήρι» το Ορμένιο Ορεστιάδας: Μετανάστες μπαίνουν από την Τουρκία σαν να πηγαίνουν… εκδρομή

Με μεγάλη ευκολία οι παράτυποι μετανάστες περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο ύψος του Ορμένιου, Ορεστιάδας, όπως δείχνει το σχετικό βίντεο.

Την ίδια ώρα και λίγο νοτιότερα στις Καστανιές του Έβρου, γύρω στους 40 με 50 παράτυπους μετανάστες μπήκαν από τα αφύλαχτα σύνορα και έφτασαν με τα πόδια στο συγκεκριμένο σημείο.

Εκεί έκλεισαν το δρόμο, κάνοντας κατάληψη και παραμένοντας στο σημείο για αρκετές ώρες. Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι πως ο μεγαλύτερος όγκος των αλλοδαπών κατευθύνονται στη συνέχεια προς τη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία.

Δίκτυο υποστήριξης μεταναστών

Επιπλέον, σύμφωνα με το e-evros.gr, στην περιοχή υπάρχει δίκτυο υποδοχής και υποστήριξης, το οποίο διαθέτει ενημερωμένη λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ελληνικών μέσων ενημέρωσης, τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, για να κάνει γνωστές τις αφίξεις και τα αιτήματα των νεοεισερχόμενων μεταναστών!

Μάλιστα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην Αδριανούπολη έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός παράτυπων μεταναστών οι οποίοι είναι έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα, αφού έτσι και αλλιώς βλέπουν ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό που προώθησαν οι ίδιοι στα ΜΜΕ στην πλειονότητά τους είναι νέοι άνδρες, αλλά μεταξύ τους διακρίνει κανείς και γυναίκες, ανήλικους, ακόμη και βρέφη.

 37693cfc748049e45d87b8c7d8b9aacd-1

0bff40b89ad1b19f03b97c301c3f5e0f

Greece. This is the everyday situation in Ormenio. Every day migrants cross the Turkish-Greek border, where there are no controls, and then head to Bulgaria or Romania. pic.twitter.com/MqxyBwulie

— Mag (@czarymarybum777) September 14, 2019

Οι 3/4 που πάτησαν ευρωπαϊκό έδαφος μπήκαν από την Ελλάδα

Νέα στοιχεία της Frontex επιβεβαιώνουν πως από τους 12.900 μετανάστες και πρόσφυγες, που επιχείρησαν να περάσουν τον Αύγουστο στην Ε.Ε. από τρίτες χώρες, οι 9.300 βρέθηκαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (δηλαδή 3 στους 4 έφτασαν στην Ελλάδα).

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης, ο αριθμός των αφίξεων στην Ευρώπη κατέγραψε αύξηση της τάξης του 9% τον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με τον Ιούλιο, «λόγω των αυξημένων αφίξεων στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Σε επίπεδο 8μηνου, η αύξηση για τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο ήταν της τάξης του 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 38.300 άτομα.

Όπως ανακοίνωσε η Frontex, 2 στα 5 άτομα προέρχονταν από το Αφγανιστάν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria