Σοβαρές Καταγγελίες Για Την Δομή Υποδοχής Προσφύγων Σε Γνωστό Ξενοδοχείο Της Περιοχής - OlaDeka

Σοβαρές Καταγγελίες Για Την Δομή Υποδοχής Προσφύγων Σε Γνωστό Ξενοδοχείο Της Περιοχής

Της Δώρας Κωτσοπούλου

Σημαντικές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής μας και τις επιπτώσεις στην γύρω περιοχή έρχονται στο φως μετά από επίσημες και ονομαστικές καταγγελίες συμπολιτών μας.

Οι συνθήκες υγιεινής έχουν χειροτερέψει, όχι μόνο για τους φιλοξενούμενους, αλλά επίσης και κυρίως για τους περιοίκους, που βλέπουν την ποιότητα ζωής και τις περιουσίες τους να απαξιώνονται χωρίς δικές τους ευθύνες.

Πολλοί από τους περίοικους έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές με συστάσεις, ερωτήματα έως καταγγελίες και μηνύσεις αλλά δεν διαφαίνεται καμία λύση, κυρίως λόγω της αδιαφορίας του ιδιοκτήτη, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Πρόσφατα μόλις, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΟΣ, κάτοικος της περιοχής Κρεπενή ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά λόγω των προσφύγων τόσο στους βουλευτές όσο και στους υπόλοιπους παρευρισκομένους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Hοtel Dedis μπαίνουν συχνά στις αυλές και τα σπίτια των γειτόνων, σε καλλιέργειες και άλλους χώρους προκαλώντας σημαντικές ζημιές και ενοχλήσεις.

Ακόμα χειρότερα, υπάρχουν προβλήματα υγιεινής μιας και τα απόβλητα της αποχέτευσης τρέχουν πολύ συχνά έξω από το ξενοδοχείο παρά τις υποσχέσεις του ξενοδόχου ότι θα προστατέψει την δημόσια υγεία όλων των γειτονικών περιοχών.

Επίσης, έκανε γνωστό σε όλους ότι έχουν γίνει καταγγελίες και μηνύσεις για όλα τα θέματα, αλλά το κυριότερο πρόβλημα παραμένει η απαράδεκτη αδιαφορία του επιχειρηματία , ο οποίος έχει αυτοχριστεί και πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, εμποδίζοντας έτσι κάθε πιθανή αντίδραση μέσω του κλάδου.

Το κλιμάκιο των βουλευτών της ΝΔ, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή και του υποδιοικητή της ασφάλειας, επισκέφθηκαν την επόμενη ημέρα την περιοχή καταγράφοντας τα γεγονότα και υποσχέθηκαν να πάρουν μέτρα. Απομένει να δούμε αν τελικά θα πράξουν το καθήκον τους οι τοπικοί και όχι μόνο άρχοντες, ή το θέμα θα κατευθυνθεί στις καλένδες για μια ακόμη φορά.

0

1

2

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria