Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν κτίριο και μιναρές σε τζαμί - OlaDeka

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν κτίριο και μιναρές σε τζαμί

Σεισμός στην Τουρκία: Μιναρές σε τζαμί κατέρρευσε στη συνοικία Αβτζιλάρ της Κωνσταντινούπολης από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Στο Μπάγτζιλαρ της Κωνσταντινούπολης υπάρχουν πληροφορίες για κατάρρευση ενός κτιρίου. Ο πρόεδρος του Κέντρου Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων και Καταστροφών προειδοποιεί τους κατοίκους να μην μπαίνουν μέσα σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η εκκένωση όλων των σχολείων στην Κωνσταντινούπολη και η επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές και εκτός Κωνσταντινούπολης. Μέχρι τις Νικομήδεια, Γιάλοβα (το επίκεντρο του σεισμού το ’99), Προύσα, Σαγγάριο, Εσκίσεχίρ, Μπιλετζίκ, Ντούτζε (προς κεντρική Τουρκία), Ραιδεστό, ενώ ο μεγαλύτερος μετασεισμός που σημειώθηκε μετά τον μεγάλο σεισμό ήταν μεγέθους 4 Ρίχτερ.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, το ίδιο και ο δήμαρχος Σηλυβρίας (βρίσκεται στην Aνατολική Θράκη), της περιοχής όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού.

Ο σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου.

Ο σεισμός είχε διάρκεια 18 δευτερόλεπτα και έγινε στις 14:00. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Καντιλί στην Κωνσταντινούπολη το μέγεθος 5,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο είναι η Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria