ΠΟΕΔΗΝ για θάνατο Μαχαιρίτσα: Αν υπήρχε ασθενοφόρο θα είχε ελπίδες - OlaDeka

ΠΟΕΔΗΝ για θάνατο Μαχαιρίτσα: Αν υπήρχε ασθενοφόρο θα είχε ελπίδες

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ίσως να είχε σωθεί αν υπήρχε ασθενοφόρο σε κοντινή απόσταση

Σοβαρές καταγγελίες για την έλλειψη ασθενοφόρων στον Νομό Μαγνησίας κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μετά τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι ο σπουδαίος δημιουργός θα είχε ελπίδες να σωθεί αν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας Αλμυρού Βόλου για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια και να γίνει γρήγορα η διακομιδή του σε νοσοκομείο.

«Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεός Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ., με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά, ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού, θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι υπάρχουν τρία ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου, τα οποία δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών, καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Όταν τα κέντρα υγείας δεν διαθέτουν ασθενοφόρα και απευθύνονται στο ΕΚΑΒ Βόλου, οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες.

Ο καλλιτέχνης βρισκόταν στο εξοχικό του στον Βόλο, όταν υπέστη ανακοπή καρδιάς. Η κόρη του ήταν εκείνη που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε άμεσα στην οικία του συνθέτη. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου, όμως, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο τραγουδοποιός είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria