Οι «Δήμιοι» πήραν σάρκα και οστά - OlaDeka

Οι «Δήμιοι» πήραν σάρκα και οστά

Μια νέα εθελοντική πρωτοβουλία, οι «Δήμιοι» πήραν σάρκα και οστά και πριν από λίγο πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, την πρώτη τους συνάντηση στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας. Άτομα κάθε ηλικίας βρέθηκαν εκεί, ώστε να γνωριστούν και να βάλουν στόχους και να καθορίσουν δράσεις για το επόμενο διάστημα.

Η πρώτη δράση: “Ψάρεμα πλαστικών στη λίμνη”
«Ελπίζουμε να μην πιάσουμε κανένα. Όμως οποίο κουτό μπουκάλι ή σακούλα “τσιμπήσει” θα χαρούμε να το βάλουμε στην αποχή μας και έπειτα να το τηγανίσουμε στον ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ♻️.
Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου στις 09:30 το πρωι ραντεβού στο συντριβάνι της Βόρειας παραλίας. Έπειτα θα συνεχίσουμε και στη Νότιο παραλία μεχρι να γεμίσουν τα δίχτυα μας.
Ναι!! Θα έχουμε και βάρκα .
Φυσικα θα χρειαστούν και τηλεσκοπικα καλάμια με απόχη . Όποιος έχει ή μπορεί να φτιάξει ας το φερει μαζί του.
Σακούλες απορριμμάτων και γαντια έχουν ήδη συγκεντρωθεί.
Με “δόλωμα” την καλή διάθεση ελάτε να πιάσουμε αυτά τα “τερατάκια”»

IMG_2748

Ποιοι είναι οι «Δήμιοι»
Μέσω της εθελοντικής μας ομάδας-παρέας το μόνο που θέλουμε να αποκεφαλίσουμε είναι η αδιαφορία και η αδράνεια. Χωρίς κανένα σκοπό να υποκαταστήσουμε μηχανισμούς του κράτους και του Δήμου μας αλλά απεναντίας να τους ενισχύσουμε. Με πραγματικά αγνή πρόθεση και μόνο θέλουμε να ασχοληθούμε με οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα μας. Θα ανταποκρινόμαστε όπου αυτό είναι εφικτό σε οποιοδήποτε κάλεσμα.
Οι ΔΗΜΙΟΙ λοιπόν είμαστε ΕΜΕΙΣ. Όλοι αυτοί που βοηθώντας, νιώθουμε ικανοποίηση. Από τον καθαρισμό μιας περιοχής, μέχρι τη στελέχωση ομάδων για πραγματοποίηση δραστηριοτήτων.  Άνθρωποι με διάφορες δεξιότητες και γνώσεις που θέλουν να αναπτύξουν δράση και να λύσουν μικρότερα η μεγαλύτερα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής. Με μικρές απλές πράξεις θα προσπαθήσουμε να ομορφύνουμε την καθημερινότητα. Γιατί ο χρόνος κυλά.

IMG_2752

IMG_2754

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria