Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για "μπόνους" - OlaDeka

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για “μπόνους”

Ελέγχους κατά της αισχροκέρδειας σε καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης μετά τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο ξεκινά το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σενάρια “μπόνους” στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης εξετάζει η κυβέρνηση λόγω των φόβων για ντόμινο ανατιμήσεων μετά τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο, ενώ ξεκινά μπαράζ ελέγχων κατά της αισχροκέρδειας.

Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ερωτηθεί για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ και πρόσθεσε: “Θα το εξετάσουμε τις επόμενες εβδομάδες”.

Καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα υπάρξει υπερπλεόνασμα για το 2019 κοντά στα 500 εκ ευρώ, εξετάζεται ειδικότερα το ενδεχόμενο να διευρυνθούν τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, δηλαδή να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων ή το ποσό.

Ο κ.Πέτσας προανήγγειλε επίσης λεπτομερείς ανακοινώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης και τη γραμματεία Εμπορίου για ελέγχους ώστε να μην υπάρξει αισχοκέρδεια στα καύσιμα με αυξήσεις τιμών για βενζινη και πετρέλαιο που έχουν αγοραστεί πριν τη διεθνή αύξηση τιμών.

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου -και τις επιπτώσεις τους στην εγχώρια αγορά- θα πραγματοποιηθεί εξάλλου σήμερα στις 3 μ.μ. στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά.
Θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, η γενική διευθύντρια Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών διύλισης, του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) και των βενζινοπωλών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria