ΔΕΘ: Το πέρασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το περίπτερο του OPEN και του Έθνους (vid) - OlaDeka

ΔΕΘ: Το πέρασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το περίπτερο του OPEN και του Έθνους (vid)

Οι αποκλειστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στην κάμερα της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε από το περίπτερο του Open και του «Έθνους» και επισκέφθηκε το περίπτερο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Εκεί δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει» πως περιμένει να ολοκληρωθούν γρήγορα οι προγραμματισμένες επενδύσεις και οι διασυνδέσεις για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε μία πύλη εισόδου, προϊόντων και εμπορευμάτων για όλη την ανατολική μεσόγειο. Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο, να αναδείξει τη νέα εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης. Είμαστε σε συνεργασία με την εταιρεία, ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι, ότι όλοι εκπληρώνουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της χώρας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ

Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου. Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΕΘ μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Λίγη ώρα προτού πάει στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος του έκανε δώρο μία γραβάτα, με το λογότυπο της πόλης.

Δέσμευση Μητσοτάκη για ανάπλαση της έκθεσης

Την απόλυτη και προσωπική στήριξη του στο εγχείρημα της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης εξέφρασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί του Σαββάτου με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo. Άλλωστε το συγκεκριμένο project είναι ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα εθνικής σημασίας που είχε εξαγγείλει ο ίδιος κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Η διοίκηση του εκθεσιακού φορέα του έδειξε σχέδια και τον ενημέρωσε για την πρόοδο του εγχειρήματος. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες και επεσήμανε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, ενώ αναφέρθηκε και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίησή του, με τη συνεισφορά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τη διοίκηση της ΔΕΘ για τα μεγέθη της φετινής διοργάνωσης και επεσήμανε τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης με την μετατροπή των εγκαταστάσεων σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο.

«Paradise City» και πολεμικά ελικόπτερα

Από τους πρώτους σταθμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ ήταν το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τον πρωθυπουργό ξενάγησαν και στο στρατιωτικό ελικόπτερο που βρίσκεται στους εξωτερικούς χώρους της ΔΕΘ, υπό τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας, η οποία έπαιζε το τραγούδι των Guns N’ Roses, «Paradise City». Επίσης, ο πρωθυπουργός είδε χειρουργικές εγκαταστάσεις του στρατού, του έδειξαν ομοίωμα πολεμικού αεροπλάνου, ενώ ακολούθως πήγε στο περίπτερο του «Ηρακλή».

Στήριξη Μητσοτάκη για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Στο περίπτερο του ΠΑΟΚ έκανε στάση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στη ΔΕΘ. Σε αυτό τον υποδέχθηκε ο Γιώργος Κούδας, όπου και αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν και είχαν εγκάρδια συνομιλία.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα του είπε χαρακτηριστικά ότι «θα είμαστε κοντά σας για να γίνει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ». Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σχέδιο θα προχωρήσει γρήγορα.

Ο Μητσοτάκης αποκάλεσε τον Κούδα γουρλή, καθώς το 2018 όταν και του είχε δώσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, την ίδια σεζόν η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ. Ο κ. Κούδας χάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της ομάδας.

Ο παλαίμαχος άσος του νταμπλούχου δήλωσε στο ethnos.gr ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σχέδιο για τη δημιουργία νέου γηπέδου στην Τούμπα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria