Έρχονται φορολογικά κίνητρα για αντικατάσταση των ρυπογόνων αυτοκινήτων - OlaDeka

Έρχονται φορολογικά κίνητρα για αντικατάσταση των ρυπογόνων αυτοκινήτων

Φορολογικά κίνητρα δρομολογεί το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση – Το Open Tv εξηγεί τι σημαίνει αυτό για την τσέπη των καταναλωτών

Φορολογικά κίνητρα για την αγορά «καθαρών» περιβαλλοντικά, αυτοκινήτων, εξήγγειλε -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος, όλα αυτά στον πιο γερασμένο στόλο της Ευρώπης, όπως μεταδόθηκε από το ρεπορτάζ του Open Tv, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, θα δοθούν κίνητρα για να αντικατασταθούν τα παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα -και, βασικά, ρυπογόνα- ακόμα και εταιρικά οχήματα, με μειωμένα τέλη ταξινόμησης, μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένους φόρους χρήσης, για να δοθεί μια ανάσα στο περιβάλλον, αφού πολλά τετράτροχα κυκλοφορούν πριν από την οικονομική κρίση του 2009, αγγίζοντας τα 15 χρόνια στους δρόμους. Ο μέσος όρος των βαρεών οχημάτων αγγίζει τα 18 χρόνια.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστούν αυτές οι φοροαπαλλαγές είναι το νέο, προς αγορά, αυτοκίνητο να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τη νέα χρονιά και, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ο προσανατολισμός σε καθαρά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας και κυρίως ηλεκτροκίνητα.

Οι έμποροι χαρακτηρίζουν θετική την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και ζητούν να προχωρήσει και σε άλλα μέτρα στήριξης της αγοράς.

Τα μέτρα που προαναφέρθηκαν, θα αρχίσουν να ισχύουν τη νέα χρονιά.

Το Open Tv εξηγεί, στο βίντεο που ακολουθεί, τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω για την τσέπη των καταναλωτών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria