Έρχεται το Κόκκινο Ποτάμι του Μανούσου Μανουσάκη με γυρίσματα και στην Καστοριά - OlaDeka

Έρχεται το Κόκκινο Ποτάμι του Μανούσου Μανουσάκη με γυρίσματα και στην Καστοριά

171 ηθοποιοί, 1140 κομπάρσοι, γυρίσματα σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

Μετά από πολύμηνα γυρίσματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πλησιάζει η πρεμιέρα για τη νέα σειρά του OPEN, Το Κόκκινο Ποτάμι, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη.

Από την άνοιξη που μας πέρασε ξεκίνησαν τα γυρίσματα, αρχικά σε μια σειρά από εμβληματικά κτίρια της Αθήνας σε σκηνικά που χάρη στους σκηνογράφους  μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο, στη δεκαετία του 1910 και 1920. Το «Κόκκινο Ποτάμι» πέρασε από το αρχοντικό των Μπενιζέλων, το Κτήριο Κωστή Παλαμά, το Μ.Ι.Ε.Τ.Ε., το δημοτικό θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Υπατία, βρέθηκε στο ατμόπλοιο Θαλής Ο Μιλήσιος στο Παλαιό Φάληρο και στη συνέχεια ταξίδεψε σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Καστοριά, Δερβενοχώρια, Βέροια, Ξάνθη, Έδεσσα, Νάουσα, Δράμα, Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα κ.α. Μέσα στο καλοκαίρι πολυπληθής ομάδα ηθοποιών, τεχνικών και συντελεστών ταξίδεψαν στη Γαλλία για γυρίσματα στο Παρίσι αλλά και στη Ρωσία, σε Μόσχα και Πετρούπολη, για να γυριστούν σκηνές τις σειράς που διαδραματίζονται εκεί σύμφωνα με την πλοκή. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές των τελευταίων ετών, υψηλών προδιαγραφών που παραπέμπει περισσότερο σε κινηματογραφικό πρότζεκτ. 171 ηθοποιοί, 1140 κομπάρσοι, 629 κοστούμια εποχής, συνεργείο 50 ατόμων, ανάμεσα στο οποίο και καθηγητές τουρκικών, ρωσικών, αρμένικων, ποντιακών και γαλλικών.

«Μαέστρος» στο Κόκκινο Ποτάμι, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης που επιστρέφει μετά από χρόνια στη μικρή οθόνη -όπου έχει υπογράψει μεγάλες επιτυχίες που έγραψαν τη δική τους τηλεοπτική ιστορία.

«Το Κόκκινο Ποτάμι», βασισμένο στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, ξετυλίγει μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, τον έρωτα του Μίλτου και της Ιφιγένειας που θα δοκιμαστεί σκληρά όταν οι πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις οδηγούν σε μια σειρά από γεγονότα που ανατρέπουν κάθε δεδομένο της ζωής τους.

Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895 όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη.

Έναν αρραβώνα σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή ανάμεσα σε παιδικά οικογενειών Ελλήνων, καθώς σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο μιασμένο και δεν διέτρεχε τον κίνδυνο να απαχθεί από μουσουλμάνο.

Οι ραγδαίες εξελίξεις κλυδωνίζουν τον ελληνισμό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των δύο ηρώων. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαϊδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Οι δυο νέοι, ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που βρίσκεται από τη γέννησή του αντιμέτωπος με πολλά δεινά. Τα δεινά του Ποντιακού Ελληνισμού και όλων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Στους ρόλους «Μίλτου Παυλίδη» και της «Ιφιγένειας Νικολαϊδη» βλέπουμε τον Ιωάννη Παπαζήση και την Αναστασία Παντούση. Μαζί τους πρωταγωνιστούν καταξιωμένοι ηθοποιοί που έχουν διαγράψει μακρά πορεία στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο Κωνσταντίνος Καζάκος, η Τάνια Τρύπη, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Σωτήρης Χατζάκης, η Τατιάνα Παπαμόσχου, ο Τάκης Βαμβακίδης, η Δήμητρα Σιγάλα, ο Θοδωρής Φραντζέσκος, η Χαρά Μάτα Γιαννάτου κ.α.

Η σειρά Το Κόκκινο Ποτάμι έρχεται στο OPEN μέσα στις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται να καθηλώσει…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria