Τζανακόπουλος για τροπολογία για ΕΥΠ: Εξευτελίζετε τη χώρα διεθνώς – Ποιος σας «κρατά» - OlaDeka

Τζανακόπουλος για τροπολογία για ΕΥΠ: Εξευτελίζετε τη χώρα διεθνώς – Ποιος σας «κρατά»

Για σκανδαλώδη τροπολογία έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με την τροπολογία με την οποία αλλάζουν τα τυπικά προσόντα που απαιτεί ο νόμος για την τοποθέτηση ενός προσώπου στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ.

«Το ζήτημα είναι ότι έχουμε ενώπιον μας τροπολογία σκανδαλώδη!

»Σας το είχαμε επισημάνει ότι ο διορισμός διοικητή ΕΥΠ χωρίς να κατέχει τίτλους είναι παράνομη και με τροπολογία παραδέχεστε ότι τινάξατε στον αέρα τη λειτουργία της ΕΥΠ από την ημέρα του διορισμού του μέχρι και σήμερα γιατί η συνταγματικότητα της τροπολογίας θα κριθεί.

»Είναι ντροπή, αίσχος και απαράδεκτο ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε να απαντήσει αν ο διοικητής της ΕΥΠ έχει τίτλους σπουδών, είχε απαντήσει ότι τους κατέχει και δεν θα κάνει αλλαγή του νόμου για να νομιμοποιήσει αναδρομικά την απαράδεκτη επιλογή.

»Είστε βαρύτατα εκτεθειμένοι και υπεύθυνοι!»

«Αυτού του τύπου οι λαθροχειρίες και παραβιάσεις του νόμου και εξαναγκαστικές επιλογές του νόμου.

»Ποιος σας αναγκάζει να εξευτελιστείτε έτσι και να μην κάνετε μια άλλη επιλογή που θα ικανοποιεί τα κριτήρια του νόμου.

»Γιατί εξευτελίζετε την ΕΥΠ αλλά και την κυβέρνηση στα μάτια συνόλου διεθνούς κοινότητας.

»Είστε υπεύθυνος και οφείλετε να αποσύρετε την τροπολογία για να μην εξευτελίζετε τη χώρα διεθνώς με τον τρόπο αυτό» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε προειδοποιήσει νωρίτερα την κυβέρνηση να «μην τολμήσει» να φέρει τη διάταξη στη Βουλή.

Η διάταξη που εισάγεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τα διπλώματα οδήγησης αναφέρει: «για τον διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Με βάση τη προηγούμενη ρύθμιση, ο διοικητής της ΕΥΠ θα έπρεπε να έχει πτυχίο πανεπιστημίου και διοικητική εμπειρία, αλλά με την αλλαγή αρκεί μόνο η δεύτερη.

Πρωθυπουργικό σκάνδαλο καταγγέλλει ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος αναφέρει:

«Τώρα στη Βουλή, βρίσκεται σε εξέλιξη Πρωθυπουργικό σκάνδαλο.

»Ο κ. Μητσοτάκης με τροπολογία όνειδος, αντί να αλλάξει τον παράνομο Διοικητή της ΕΥΠ που διόρισε, τελικά αλλάζει -εκ των υστέρων-για χάρη του το Νόμο.

»Νομιμοποιείται πλέον ο διορισμός Διοικητή χωρίς πτυχίο!

»Επιτέλους, ποιος τον αναγκάζει να διαπράττει αυτή τη σκανδαλώδη νομοθετική αλλαγή; Ποιος τον «κρατάει»;.

Τι είπαν οι βουλευτές της ήσσονος αντιπολίτευσης

Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ):

«Παραβίαση κανονισμού για κατάθεση τροπολογιών.

»Και στο κατεπείγον νομοσχέδιο (88 άρθρο), να σχετίζονται με το κύριο αντικείμενο νομοσχέδιο και οι τροπολογίες τυπώνονται και διανέμονται στους βουλευτές πριν την έναρξη συζήτησης.

»Επειδή υπάρχει ουσία στην υπόθεση η τροπολογία που αφορά απάλειψη προσόντων του διοικητή της ΕΥΠ για πτυχίο πανεπιστημίου έρχεται η κυβέρνηση που βάζει το «ή» και ως προς τη διαδικασία και ως ουσία η κυβέρνηση είναι απόλυτα εκτεθειμένη.

»Δεν θα ανεχθούμε διαδικασία ούτε τις πολιτικές επιλογές που δίνουν λάθος μήνυμα στη κοινωνία.

»Βάζουν τους «δικούς μας» προσαρμόζοντας το νόμο στις επιλογές μας όχι το αντίθετο.

»Καλούμε τον κ. Γεραπετρίτη και Καραμανλή να πάρουν πίσω τη τροπολογία να ζητήσουν από τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω την επιλογή αυτή και να έρθετε στη συνέχεια να συζητήσουμε το νομοσχέδιο.

»Αν δεν το πράξετε στη συζήτηση δεν θα πάρουμε μέρος και όχι μόνο! Στη συνέχεια θα τοποθετούμε οριστικά».

Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ):

«Προκλητική είναι η διάταξη για ΕΥΠ, είναι φωτογραφική διάταξη και ο πρωθυπουργός στη κριτική που είχε ασκηθεί είχε δεσμευτεί και δεν θα προωθήσει αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο.

»Να λοιπόν που διαψεύδεται και επιμένουμε στη θέση μας να αποσυρθούν όλες οι τροπολογίες».

Το σχετικό βίντεο είναι από την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα για την ΕΥΠ, όπου αναφέρει (στο 13.26) ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν το νόμο για τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria