Στη δίνη της πολιτικής κρίσης ιταλικό χρηματιστήριο και ομόλογα - OlaDeka

Στη δίνη της πολιτικής κρίσης ιταλικό χρηματιστήριο και ομόλογα

Στο «κόκκινο» κινείται το σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών, υπό το βάρος των ανησυχιών για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία.

Ισχυρούς τριγμούς σε ευρωπαϊκές αγορές και ομόλογα προκαλεί η πολιτική κρίση στην Ιταλία, καθώς φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στη γειτονική χώρα.

Η διάσπαση της κομματικής συμμαχίας της ξενοφοβικής Λέγκας με το αντισυστημικό Κίνημα των 5 Αστέρων, την οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ηγέτης της, Ματέο Σαλβίνι, έφερε κυβερνητική κρίση στη Ρώμη, κάνοντας μεμιάς ολόκληρη την Ευρώπη να ανησυχεί.

Σε αυτό το περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,2%, με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο να δέχεται σημαντικές πιέσεις και να γράφει απώλειες άνω του 1%.

Απώλειες 0,30% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ πτώση 0,77% σημειώνει ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι. Κατά 0,56% υποχωρεί ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη. Ισχυρότερες οι απώλειες στο ιταλικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη FTSE MIB να υποχωρεί κατά 2,29%.

Οι ιταλικές τράπεζες σηκώνουν, όπως είναι φυσικό, το μεγαλύτερο «βάρος» της αβεβαιότητας, με τις Unicredit, Banco BPM και Ubi Banca να καταγράφουν «βουτιά» σχεδόν 5%.

Στα ύψη έχουν εκτοξευθεί, στον αντίποδα, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με το ιταλικό δεκαετές να έχει ενισχυθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,34%.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria