Στην τελική ευθεία για τη La Rochelle ο Κλεισουριώτης Μάρκος Σπυρόπουλος - OlaDeka

Στην τελική ευθεία για τη La Rochelle ο Κλεισουριώτης Μάρκος Σπυρόπουλος

Πανέτοιμος είναι ο Μάρκος Σπυρόπουλος που θα αναχωρήσει αύριο για τη La Rochelle της Γαλλίας όπου στις 22 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η εκκίνηση του Mini Transat.

Ο αθλητής που βρίσκεται στο Trinité-sur-Mer θα ταξιδέψει με το σκάφος ως τη La Rochelle παρέα με τον Giovanni Mengucci, τον Ιταλό ιστιοπλόο με τον οποίο έλαβε μέρος στον αγώνα GPI της Γένοβας, όπου κατέκτησαν την 3η θέση στην κατηγορία τους, αυτή των Πρωτοτύπων.

‘Βρίσκομαι εδώ περίπου 3 μήνες κατά τους οποίους είχα την ευκαιρία να κάνω αρκετές βελτιώσεις στο σκάφος, με σημαντικότερες την αντικατάσταση του καταρτιού και την τοποθέτηση των outriggers. Πολλή δουλειά και ο καιρός εδώ δυστυχώς δεν βοηθάει πολύ. Αυτό είναι όμως το Mini Transat ειδικά όσον αφορά την κατηγορία των Πρωτοτύπων. Δουλεύεις και φτιάχνεις τα πάντα μόνος’ δήλωσε ο αθλητής.

Στις 9 Σεπτεμβρίου σταματούν τα sea trials ενώ στις 10 του μήνα το 931 θα περάσει το καθιερωμένο πριν από κάθε αγώνα stability test για να ακολουθήσουν τα safety test και οι υπόλοιπες προβλεπόμενες διαδικασίες.

Φέτος και για πρώτη φορά στον αγώνα θα λάβουν 90 αντί για 84 σκάφη, ανάμεσα στους οποίους 19 ιστιοπλόοι από 11 τρίτες χώρες: 4 Ιταλοί, 3 Βέλγοι, 2 Ελβετοί, 2 Ισπανοί, 2 Ρώσσοι, ένας Γερμανός, ένας Τσέχος, ένας Εσθνός καθώς και δύο αθλητές από την μακρινή Ιαπωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φυσικά η ελληνική συμμετοχή του Μάρκου Σπυρόπουλου.

Φαβορί στη φετινή διοργάνωση θεωρείται ο Axel Trehin ενώ στην κατηγορία των Series ο Ιταλός Ambrogio Beccaria.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η αναμέτρηση δύσκολη. Από τις 19 ξένες συμμετοχές, οι 16 συμμετέχουμε για πρώτη φορά στον αγώνα κι έτσι υπήρχαν πολλά πράγματα που μάθαμε στην πορεία και φυσικά πολλές δυσκολίες. Το να πρέπει να ταξιδέψεις χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου σημαίνει κόστος, σημαίνει κούραση και φυσικά σημαίνει και χαμένες ημέρες από την προπόνηση. Πρόκειται όμως για μία συναρπαστική εμπειρία και αυτό είναι που μετράει’ ανέφερε σχετικά ο Μάρκος Σπυρόπουλος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria