Ο Κυριάκος «ξεδόντιασε» τον Σαμαρά - OlaDeka

Ο Κυριάκος «ξεδόντιασε» τον Σαμαρά

Μαιτρ στο εσωκομματικό παιχνίδι εξουσίας αποδείχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι κατάφερε να εξουδετερώσει ή να προσεταιριστεί τους εσωκομματικούς αντιπάλους και να αναδειχθεί σε απόλυτο κυρίαρχο του κόμματος.

Τον Αντώνη Σαμαρά, που με τη δύναμη που είχε στο κόμμα θα μπορούσε να του δημιουργήσει πρόβλημα, φαίνεται πως τελικά τον έβγαλε νοκ-άουτ, όπως προκύπτει από το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Kontranews.

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τίτλο «Ξεπετάει» τον Σαμαρά ο Κυριάκος και υπέρτιτλο «αφού τον #ξεζούμισε» για να πάρει τις εκλογές, φανερώνεται το παρασκήνιο του εσωκομματικού παιχνιδιού, στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς από κυρίαρχος είναι πλέον πολύ αδύναμος για να επιβάλει τις επιλογές του. Απόδειξη ότι μόνο ένα στέλεχος της δικής του επιρροής μπήκε στην κυβέρνηση, ο Νότης Μηταράκης.

kontr

Οι εξελίξεις αυτές εξανεμίζουν τις όποιες πιθανότητες για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Και, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στον eretikos.gr αυτό το ενδεχόμενο θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά, μόνο αν κρίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι τον εξυπηρετεί πολιτικά η επιλογή Σαμαρά. Κι΄ αυτό θα συμβεί αν επιλέξει μετωπική αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως την υπόλοιπη αντιπολίτευση (για το ΚΙΝΑΛ κρίσιμο κριτήριο είναι η θέση και η στάση στον εκλογικό νόμο) και όχι συναινετικές προσεγγίσεις.

Στην Κυριακάτικη Kontranews θα διαβάσετε και το δόγμα Βορίδη που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria