Ξεκινάει απόψε το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας (Fur Summer School) - OlaDeka

Ξεκινάει απόψε το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας (Fur Summer School)

Για 5η  συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Fur Summer School από τις 23  Αυγούστου έως την 1 Σεπτεμβρίου 2019 σε Καστοριά και Σιάτιστα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και της Fur Europe.

Το Θερινό Σχολείο είναι το αποτέλεσμα μιας  πρότασης που είχε καταθέσει η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας στη Fur Europe και την International Fur Federation με στόχο την ανάδειξη της περιοχής και της παράδοσής της.

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας δραστηριοποιείται στον τομέα της γούνας για περισσότερα από 1.400 χρόνια. Σε παγκόσμια κλίμακα, η περιοχή εξακολουθεί να έχει έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς εξειδικευμένων επαγγελματιών γούνας, οι οποίοι προσπαθούν να την αναζωογονούν συνεχώς. Η Καστοριά, η Σιάτιστα και τα περίχωρά της είναι μέρη με μοναδική κλασική ομορφιά, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, μουσεία, έργα τέχνης και εικονογραφία που απεικονίζει τη βιομηχανία γούνας εκείνης της εποχής.

Τι είναι το Fur Summer School;

Στο 5ο  Θερινό Σχολείο Γούνας συμμετέχουν 26 σπουδαστές από Ελλάδα και εξωτερικό (Ισπανία, Ολλανδία, Κίνα, Πολωνία, Δανία, Ουγγαρία, Αγγλία, Αυστρία, Λιθουανία, Ουκρανία, Εσθονία, Αμερική, Σλοβακία, Βέλγιο, Τουρκία). Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας από τους Καθηγητές-Σχεδιαστές Βασίλη Καρδάση και Ηλία Ρέββα.

Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι να προωθήσει νέους σχεδιαστές με όρεξη και μεράκι για δουλειά στον κόσμο της γούνας. Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν  θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα,  σχετικά με την τέχνη τη γούνας και τη μόδα που προκύπτει μέσα από αυτή.

Το βασικό πρόγραμμα στο Fur Summer School είναι η προσομοίωση μιας γουνοποιητικής επιχείρησης. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες  θα χωριστούν σε μικρές ομάδας, θα δημιουργηθούν έτσι  εταιρίες γούνας, στις οποίες θα πρέπει να εργαστούν συλλογικά ώστε να βρουν επιχειρηματικές λύσεις όσον αφορά στην οργάνωση, στο σχεδιασμό, στην κατασκευή και στις πωλήσεις. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εγκαταστάσεις οι οποίες σχετίζονται με τη γούνα, όπως είναι οι φάρμες, τα εργοστάσια παραγωγής τροφής, τα ξηραντήρια, τα βυρσοδεψία, τα αποτεφρωτήρια και τα εργαστήρια.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βαθιά κατανόηση της γούνας από διάφορες οπτικές γωνίες: βιοτεχνία, σχεδιασμό, επιχειρηματικότητα, ηθική, μάρκετινγκ και  επικοινωνία.

Το Θερινό Σχολείο Γούνας είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους που θέλουν συνδυάζουν τη διαδικασία σκέψης, την οργάνωση, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και τη διασκέδαση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria