Κύριε Δήμαρχε... - OlaDeka

Κύριε Δήμαρχε…

Γράφει ο Θανάσης Μπατσόπουλος

Μια ανάσα πια η απόσταση από τον Φθινοπωρινό Σεπτέμβρη την στιγμή που ο  καλοκαιρινός Αύγουστος στο τελευταίο του μισό, διαψεύδει όλους αυτούς που τον θέλουν χωρίς ειδήσεις. Ειδήσεις μάλιστα που ανατρέπουν πολλά και μας αναγκάζουν σε υποχρεωτικούς συμβιβασμούς και συναινέσεις. Και θα τελειώσει με μια τελευταία ίσως πολύ σημαντική για την Πόλη και τον Δήμο. Η ορκωμοσία της εκλεγμένης νέας Δημοτικής αρχής για την οποία ο Σεπτέμβρης αποτελεί την έναρξη της ώρας για δουλειά αλλά και της ευθύνης.

Μιας νέας δημοτικής αρχής που πέτυχε την εκλογή της με μια άνετη και πρωτόγνωρη πλειοψηφία που της έδωσαν οι Δημότες ψηφοφόροι με απλοχεριά.

Μια επιτυχία που δεν οφείλεται και ασφαλώς μονάχα στην πετυχημένη πορεία του νέου Δημάρχου ως πρόεδρος του Σύνδεσμου Γουνοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας» όπου έλυσε άκρως σημαντικά προβλήματα τα οποία λίμναζαν από καιρό.

Αλλά και η άφθαρτη νεανικότητά του η οποία υπόσχεται με ενισχυμένο το κουράγιο για δουλειά. Με ένα παρελθόν απαλλαγμένο από λάθη και κριτικές για την προσωπικότητά του καθώς και η πολύ προσεγμένη μεθοδικότητα στον προεκλογικό του αγώνα, με δικαιολογημένες τις λίγες υπερβολές και πετυχημένη η επιλογή του επιτελείου προβολής. Θα είναι λάθος όμως θα έλεγα του νέου Δημάρχου αν δεν έχει συνειδητοποιήσει την μεγάλη διαφορά που υπάρχει σε  απαιτήσεις και υποχρεώσεις σε σύγκριση με τον Δήμο και τον Σύνδεσμο Γουνοποιών.

 Ενας Δήμος με πολύ απαιτητικά και ανυπόμονα για άμεσες λύσεις προβλήματα. Ενας Δήμος που έχει χάσει τον μπούσουλα της ιστορίας του αλλά και του πολιτισμού του και θα πρέπει να ξαναβρεί τον κανονικό του δρόμο.

 Κύριε Δήμαρχε θέλω να πιστεύω στην αλήθεια πως συνειδητά επιλέξατε να ξεκινήσατε με έναν συμβολισμό τον προεκλογικό σας αγώνα δημιουργώντας το ορμητήριό σας από το παραδοσιακό και ιστορικό κέντρο της πόλης την Ομόνοια. Αν συνεχίζατε αυτόν τον συμβολισμό πραγματοποιώντας την  ορκωμοσία σας από εκεί που ξεκινήσατε θα δημιουργούσατε περισσότερη βεβαιότητα πως οι συμβολισμοί θα είχαν και τα αποτελέσματα τους.

Πως προτεραιότητα στην εφαρμογή του προγράμματος σας θα ήταν το ιστορικό παραδοσιακό κέντρο και η ερημωμένη οδός Μητροπόλεως που εδώ και πολύ καιρό πνέει τα λοίσθια της ύπαρξής της.

Πως θα επιμένετε να λειτουργήσει οπωσδήποτε Πανεπιστημιακή Σχολή στο Πρώτο Γυμνάσιο, μαζί και το ερευνητικό κέντρο.

Πως θα μεριμνήσετε επιτέλους να αποκτήσει το παραδοσιακό κέντρο μια αξιοπρεπή Βιβλιοθήκη όπως αρμόζει στην ιστορία της πόλης.

    Και πιστέψτε με.

Είναι στενάχωρο για πάρα πολλούς δημότες το ότι γίνεται έξωση του Πνευματικού κέντρου στα απόμακρα άκρα της πόλης. Καμιά Δημοτική αρχή σε καμιά πόλη εσωτερικού και εξωτερικού δεν έχει επιτρέψει το να μην είναι το Πνευματικό Κέντρο εκεί που χτυπάει η καρδιά της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης.

    Κύριε Δήμαρχε καλό κουράγιο σε σας και όχι μόνον στους εκλεγμένους συμβούλους σας αλλά σε όλο το δημοτικό Συμβούλιο για συναινετική συνεργασία για το καλό της πόλης .

              ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria