Κατέρρευσε η κυβέρνηση της Ιταλίας - Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ζητάει ο Σαλβίνι - OlaDeka

Κατέρρευσε η κυβέρνηση της Ιταλίας – Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ζητάει ο Σαλβίνι

Σε εκλογικές περιπέτειες εισέρχεται η Ιταλία, καθώς ο Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ Λέγκα του Βορρά και Κινήματος Πέντε Αστέρων.

Την πρόθεσή του να οδηγήσει την Ιταλία σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, εξέφρασε ο ηγέτης της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι δεν υπάρχει τρόπος να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και ότι μοναδική λύση είναι η προκήρυξη νέων εκλογών.

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, ότι η συμμαχία Λέγκα του Βορρά – Κινήματος Πέντε Αστέρων έχει καταρρεύσει και ότι «θα πρέπει να δώσει γρήγορα την επιλογή στους ψηφοφόρους».

Εξήγησε, δε, ότι το Κοινοβούλιο θα πρέπει να συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να προχωρήσει σ’ όλα τα αναγκαία διαδικαστικά βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων είχαν διαρραγεί, με αφορμή την πολιτική του Σαλβίνι στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria