Ζ. Τζηκαλάγιας: «Εγώ έχω τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τα θέματα του Νομού μας» - OlaDeka

Ζ. Τζηκαλάγιας: «Εγώ έχω τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τα θέματα του Νομού μας»

Έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης για τις πρώτες μέρες έκανε ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα καυτά θέματα που απασχολούν την Καστοριά καθώς πήρε και θέση για την λειτουργία του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά ο κ. Τζηκαλάγιας δήλωσε: «Τα πρώτα μηνύματα που έχουν βγει, μετά την εκλογή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση, είναι ότι η κυβέρνηση και εμείς η Βουλευτές ήμασταν έτοιμοι από καιρό! Έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο. Υλοποιούμε όσα είχαμε εξαγγείλει και ακόμη περισσότερα και αναφέρομαι στα τρία νομοσχέδια με πρώτο απ’ όλα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, δεύτερο το επιτελικό κράτος που είναι νομοσχέδιο τομή, για να σπάσουμε τη δυσαρμονία στη σχέση πολίτη-πολιτείας και τέλος χθες ψηφίσαμε το τρίτο νομοσχέδιο για τους Δήμους και τις Περιφέρειες για να μην οδηγηθούμε στην ακυβερνησία τους. Μέσα από αυτό το νομοσχέδιο πέρασαν και άλλες τομές όπως η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου που ήταν άσυλο της ανομίας!»

Στη συνέχεια ο Ζήσης Τζηκαλάγιας αναφέρθηκε στην δικιά του δραστηριότητα και δήλωσε: «Αυτές τις 20 ημέρες έκανα αυτό που είχα σχεδιάσει και έλεγα, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έκλεισα συναντήσεις με φορείς της περιοχής, είτε της γούνας είτε των αγροτών, για τα θέματα που τους απασχολούν. Και στις δύο ομιλίες μου στη Βουλή, έθεσα το θέμα της απομόνωσης της Δυτ. Μακεδονίας, τόνισα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να λειτουργήσει το αεροδρόμιο Δυτ. Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά, με ταυτόχρονη κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας και άνοιγμα της επικοινωνίας από Λαιμό προς τα Σκόπια.

Επίσης έθεσα το θέμα της Αρχιτεκτονικής σχολής μετά από χρόνια, το θέμα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας που το ίδρυσε η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά το κράτος έχει συνέχεια και επειδή οι Γερμανοί το προχωράνε με έδρα τη Λειψία, εμείς να παλέψουμε να έχουμε έδρα την Καστοριά.»

Τέλος ο κ. Τζηκαλάγιας αναφέρθηκε και στην λειτουργία του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσ/νίκη και είπε χαρακτηριστικά: «Βουλευτής εκλέχτηκα εγώ. Εγώ θα έχω τον πρώτο και τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τα θέματα που αφορούν το Νομό μας. Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να ορίσει επικεφαλής του γραφείου του στη Θεσ/νικη την κα. Αντωνίου. Ο Πρωθυπουργός έχει την αρμοδιότητα να ορίζει τους συνεργάτες του που θα κάνουν το κυβερνητικό έργο καλύτερο. Εγώ δεν θα μπω στο να κρίνω αν πρέπει ή όχι να λειτουργήσει το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσ/νικη. Πιστεύω ότι η κα. Αντωνίου θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει το Νομό Καστοριάς από τη θέση της.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εγώ είμαι ο Βουλευτής του Νομού, έχω την ευθύνη για αυτά που θα γίνουν στο Νομό και η κα. Αντωνίου έχει την δική της αρμοδιότητα εκεί στη Θεσσαλονίκη.»

Μετά από ερώτηση για τις Πανεπιστημιακές σχολές, ο κ. Τζηκαλάγιας δήλωσε: «Σαφώς, ό,τι ιδρύθηκε είναι καλοδεχούμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν κάναμε την κριτική μας. Εφόσον όμως έγινε (το Μαθηματικό), εμείς θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και θα το αναγγείλει στην τρέχουσα σχολική-ακαδημαϊκή χρονιά.»

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria