Επιστολή υποστήριξης του Βαρβιτσιώτη στη “Βόρεια Μακεδονία” - OlaDeka

Επιστολή υποστήριξης του Βαρβιτσιώτη στη “Βόρεια Μακεδονία”

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ «ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΕ – Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ»

Πολύ λίγα “φιλικά” ΜΜΕ είδαν χθες Τετάρτη 28 Αυγούστου την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο ομόλογο του από την “Βόρεια Μακεδονία”.

Με την συγκεκριμένη επιστολή διαβεβαιώνει και επίσημα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υποστηρίξει την ένταξη της “Βόρειας Μακεδονίας” στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενώ ακόμα επισημαίνει ότι για την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί πολιτική προτεραιότητα η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση με την οποία να ενημερώνει τους πολίτες για την συγκεκριμένη επιστολή υποστήριξης της ένταξης της “Βόρειας Μακεδονίας” στην Ε.Ε.

 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ (ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΤΟ TWITTER  Ο ΙΔΙΟΣ  Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ):

EDJf5NfXYAATGBt

 

Μετάφραση:

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2019
Αγαπητέ κύριε Osmani,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας με συγχαρητήρια για το διορισμό μου ως Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση και περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας των χωρών μας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών μας και ολόκληρης της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Η πρόοδος της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί στρατηγικό στόχο της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή.

Ως εκ τούτου, στηρίζουμε τη διαδικασία ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ σύμφωνα με τους καθορισμένους όρους και με βάση τα δικά της πλεονεκτήματα.

Από αυτή την άποψη, η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ζωτικής σημασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα με ικανοποίηση να αποδεχτώ την πρότασή σας για διμερή σύσκεψη σε ημερομηνία και ώρα που μπορεί να συμφωνηθεί μέσω διπλωματικών οδών.
Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την ευγενική επιστολή σας, παρακαλώ να αποδεχθείτε τις διαβεβαιώσεις της βαθύτατης εκτίμησής μου.
Ειλικρινά “δικός σας,

«Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

 

Γ. Κατρούγκαλος: Καλωσορίζουμε την επιστολή Βαρβιτσιώτη, περιμένουμε τις εξηγήσεις για τα περί μειοδοσίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει την επιστολή που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προς τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας για την απαρέγκλιτη τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών και αναφέρει ότι θα ζητήσει την κατάθεση της επιστολής στη Βουλή, βάσει του άρθρου 133 του Κανονισμού.

«Καλωσορίζουμε την επιστολή την οποία απέστειλε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών προς τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας για την απαρέγκλιτη τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών και για την στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της γειτονικής χώρας» αναφέρει ο τομέαρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του κυρίου υπουργού προς όσους είχαν πιστέψει τα όσα δημαγωγικά υποστήριζε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία περί μειοδοσίας σε σχέση με την συμφωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την κατάθεση της επιστολής στη Βουλή, βάσει του άρθρου 133 του Κανονισμού» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria