Tα δίκαια παράπονα της (εκάστοτε) εφορευτικής επιτροπής (πάσης φύσεως) εκλογών... - OlaDeka

Tα δίκαια παράπονα της (εκάστοτε) εφορευτικής επιτροπής (πάσης φύσεως) εκλογών…

Γράφει ο Θεμελής Αναστάσιος

Όταν καταφτάνει η περίφημη Κυριακή των εκλογών(όποιο και αν είναι το διακύβευμα στην κάθε περίπτωση…) όλοι κάνουν προγνωστικά συζητούν για το πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί για την επόμενη μέρα και γενικώς εκφράζουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους… Τα τελευταία 10 χρόνια βέβαια(και ελέω αγανάκτησης… και μνημονίων…) η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί(σε ανησυχητικό θα έλεγε κανείς βαθμό…) σε τέτοιο σημείο που πολλές φορές να μην αντιλαμβάνεσαι καν… πως διεξάγονται εκλογές!!! Οι τυμπανοκρουσίες των περίφημων δεκαετιών του 1980,1990 & 2000 αντικαταστάθηκαν από απάθεια και νωχελικότητα… του κοινού(σημεία των καιρών)!!!

Υπάρχει όμως ένα σημαντικό ζήτημα κάθε φορά που διεξάγεται μία εκλογική διαδικασία που κανείς μας δεν έχει αντιληφθεί… ή δώσει την δέουσα σημασία!!! Η περίφημη ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!!! Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που αναγκάζονται να αφιερώσουν περίπου 17 με 18 ώρες από την ζωή τους εκείνη την Κυριακή των(εκάστοτε) εκλογών ώστε να συμμετέχουν στην διαδικαστική διαδικασία της ψηφοφορίας στα διάφορα εκλογικά κέντρα της χώρας… Επί της ουσίας να θυσιάζουν προσωπικό χρόνο(που συνήθως είναι υπερπολύτιμος…) για να κάνουν εθελοντισμό!!! Και σε αυτό το σημείο έρχεται η κρίσιμη ερώτηση: ”Είμαστε υπέρ του εθελοντισμού;” Ακολουθεί η απάντηση: ”Φυσικά και είμαστε αρκεί τούτος ο εθελοντισμός να μην είναι μονόπλευρος και αφορά τους ολίγους… αλλά να αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκόμενων με την εκάστοτε εκλογική διαδικασία!!!”

Μία παλαιά ρήση λέει πως «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»…!!! Όταν λοιπόν ζητούμε από τους απλούς πολίτες να κάνουν εθελοντισμό για το κράτος θα πρέπει πρώτα το ίδιο το κράτος να έχει φροντίσει να κάνει εθελοντισμό για τον εαυτό του… Όταν ο(εκάστοτε) δικαστικός & γραμματέας για να διενεργήσει εκλογική διαδικασία πληρώνεται τότε είναι απολύτως λογικό να εξοργίζονται τα μέλη μίας εφορευτικής επιτροπής… ”Μα ήρθε από την Λάρισα Καστοριά” θα πει κάποιος!!! Όχι κύριοι!!!

ΟΧΙ!!! Η Λάρισα να παραμείνει στην Λάρισα η Καστοριά στην Καστοριά και το Σουφλί στο Σουφλί!!! Η υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου είναι χειρότερο από το να διαπράξει κανείς ένα ποινικής φύσεως αδίκημα!!! Και αν δεχθούμε το γεγονός πως ο νόμος δεν μπορεί να μεταβληθεί για τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να έχουμε την ελάχιστη τσίπα… επάνω μας και να κόψουμε την πίτα σε ισομερή κομμάτια!!! Διότι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος αποτελεί ένα σενάριο που δεν θα το έγραφε ούτε ο τεράστιος (έμπνευσης) δημιουργός Νίκος Φώσκολος όταν βρισκόταν εν ζωή…

Θεμελής Αναστάσιος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria