Ψεύτικη η είδηση ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας - OlaDeka

Ψεύτικη η είδηση ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας

Ψεύτικη ήταν η είδηση ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας. Η είδηση μεταδόθηκε απ’ το Twitter account του Παναγιώτη Πικραμμένου, το οποίο, ωστόσο, ήταν hoax και δημιουργήθηκε απ’ τον Ιταλό δημοσιογράφο Tomasso Debenedetti.

Το Twitter account δημιουργήθηκε πριν από δύο ημέρες απ’ τον Ιταλό δημοσιογράφο, ο οποίος έγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης στον εν λόγω λογαριασμό ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας, μια είδηση, η οποία ήταν ψεύτικη.

Πρόκειται για τον Ιταλό μετρ της διασποράς ψευδών ειδήσεων
Ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας, γνωστός για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, Τόμασο Ντε Μπενεντέτι, ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά «πέθανε» τον πρώην πρόεδρο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 

Συγκεκριμένα δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Twitter με το όνομα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. Σε ανάρτηση που δημοσιεύθηκε πριν από σχεδόν μία ώρα ενημέρωνε ότι ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Ωστόσο λίγο μετά επανήλθε με νέα ανάρτηση και είπε πως πρόκειται για fake λογαριασμό. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντε Μπενεντέτι που «χτυπάει» καθώς το προηγούμενο καλοκαίρι είχε ανακοινώσει ότι «πέθανε» ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Η είδηση διαδόθηκε ραγδαία, τόσο από ελληνικά, όσο και διεθνή ΜΜΕ, δεδομένου ότι φαινόταν να προέρχεται από «επίσημα χείλη», μια που το περιβόητο tweet έγινε από λογαριασμό που φερόταν να ανήκει στην Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία είχε μόλις αναλάβει καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

fake_profil_pikrammenos.jpg

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria