Τσελέντης: Περιμένουμε 30 φορές μεγαλύτερο σεισμό στην Αθήνα - OlaDeka

Τσελέντης: Περιμένουμε 30 φορές μεγαλύτερο σεισμό στην Αθήνα

  • Νέος γύρος στην κόντρα μεταξύ των ειδικών
  • «Δεν μπορεί ένας γεωλόγος να ηγείται του ΟΑΣΠ», σχολιάζει ο πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
  • «Υπάρχει ρήγμα στην Αθήνα, κάποια στιγμή θα έρθει μεγαλύτερος σεισμός», υπογραμμίζει

Σε ευθεία επίθεση εναντίον του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, του οποίου ηγείται ο Ευθύμης Λέκκας, προχώρησε ο γνωστός σεισμολόγος και πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Δίνοντας συνέχεια στα «καρφιά» του Ευθύμη Λέκκα με αφορμή τις εκτιμήσεις για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα, ο Άκης Τσελέντης υπογράμμισε πως δεν μπορεί να βγαίνει ένας γεωλόγος και όχι σεισμολόγος, να κάνει εκτιμήσεις για τον σεισμό.

«Δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του ΟΑΣΠ και να μην έχει την ευθιξία να μη βγαίνει και να σχολιάζει σεισμούς», είπε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος.

Στη συνέχεια, κάνοντας την εκτίμησή του για μελλοντικό σεισμό στην περιοχή της πρωτεύουσας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας τα εξής: Έχουμε ένα θηρίο κοντά μας. Τις Αλκυονίδες. Κάποια στιγμή αυτές θα γρυλίσουν και τότε αλίμονό μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Λένε όλοι ότι η Αθήνα άντεξε. Δεν άντεξε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ. Δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria