Το παρασκήνιο µιας επανεκλογής - OlaDeka

Το παρασκήνιο µιας επανεκλογής

Περίεργες λοιπόν οι αντιδράσεις και τα επικριτικά σχόλια κάποιων «γαλάζιων» ευρωβουλευτών, που σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν «έριξαν» Παπαδηµούλη.

Φαγώθηκαν κάποιοι µε τον Μεϊµαράκη, γιατί ψήφισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ της ανάδειξης του συριζαίου Παπαδηµούλη ως ενός εκ των αντιπροέδρων του. Σηµειωτέον πως µιλάµε για επανεκλογή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριµένο αξίωµα, για το οποίο έχει επιδείξει ιδιαίτερη κινητικότητα. Οι θέσεις των αντιπροέδρων ήταν 14 και οι υποψήφιοι 15. ∆ύσκολα ο Παπαδηµούλης θα έχανε την αντιπροεδρία.

Περίεργες λοιπόν οι αντιδράσεις και τα επικριτικά σχόλια κάποιων «γαλάζιων» ευρωβουλευτών, που σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν «έριξαν» Παπαδηµούλη. Τώρα καταλογίζουν στον Βαγγέλη ότι ενήργησε αυτοβούλως χωρίς να προηγηθεί σύσκεψη της ευρωοµάδας. Ο ίδιος ακούγεται στους διαδρόµους του Ευρωκοινοβουλίου ότι είχε ενηµερώσει έναν έναν τους συναδέλφους του.

Μάλλον φταίει περισσότερο η διαπίστωση πως, ενώ η οµάδα που στηρίζει Παπαδηµούλη στο ΕΚ αριθµεί περί τους 40 ευρωβουλευτές, εκείνος συγκέντρωσε 365 ψήφους. Συµβαίνουν αυτά. Ιδίως εάν σε στηρίζουν, εκτός από την Αριστερά, το ΕΣΚ και µάλλον και το ΕΛΚ. Αλλιώς δεν βγαίνουν τα κουκιά. Ως εκ τούτου δεν ήταν η ψήφος του Μεϊµαράκη που καθόρισε την εκλογή Παπαδηµούλη.

Τα πράγµατα είναι απλά. Ο Βαγγέλης δεν θέλει εντάσεις ούτε τριβές µε τους συναδέλφους του, ακόµη κι αν προέρχονται από αντίπαλα κόµµατα. Ο ίδιος παλαιός κοινοβουλευτικός, διατελέσας και πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, γνωρίζει ότι στη βάση του εθιµικού δίκαιου στο Κοινοβούλιο οι προτεινόµενοι αντιπρόεδροι υπερψηφίζονται σχεδόν από όλα τα κόµµατα. Γιατί να µην ισχύει κάτι τέτοιο και στην Ευρωβουλή;

Κάποιοι πάντως συνδέουν την αναταραχή στη «γαλάζια» ευρωοµάδα και σε κάποιους πυρήνες στην Αθήνα µε µία διάθεση εσωτερικών κύκλων της Νέας ∆ηµοκρατίας να µη βοηθήσουν την ενισχυµένη εκλογή Τασούλα ως προέδρου της Βουλής, ενδεχοµένως και µε ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ολα αυτά λίγο πριν από την ψηφοφορία για τον πρόεδρο κι ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως τελικώς δεν θα είναι ο Αντώνης Σαµαράς ο προτεινόµενος από την ηγεσία της Ν∆ για τη θέση του Ελληνα επιτρόπου.

Οι πληροφορίες εµφανίζουν ενισχυµένη την πιθανότητα επιλογής του εκπροσώπου Τύπου της Κοµισιόν Μαργαρίτη Σχοινά. Είναι µία υποψηφιότητα που θα την ήθελαν οι Βρυξέλλες κι ενδεχοµένως να µην αποτελούσε κόκκινο πανί και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria