Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Μέσα σε μια εβδομάδα ξεκινάει γεωτρήσεις το «Γιαβούζ» - OlaDeka

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Μέσα σε μια εβδομάδα ξεκινάει γεωτρήσεις το «Γιαβούζ»

Εντός εβδομάδας ξεκινάει, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, τις γεωτρήσεις το «Γιαβούζ», εν μέσω των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το ζήτημα.

Ερντογάν για Ανατ. Μεσόγειο: Κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα, αν χρειαστεί θα μιλήσουμε στη γλώσσα που καταλαβαίνουν

Μέσα σε μία εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» («Yavuz»), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φετίχ Ντονμέζ.«Ελπίζω ότι μέσα σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ, στην περιοχή της Καρπασίας όπου έχουμε λάβει άδεια από την ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”», είπε ο ίδιος σύμφωνα με το Anadolu.

Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή το «Γιαβούζ» βρίσκεται στη Μερσίνα, όπου και υποβάλλεται στους τελικούς ελέγχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσαβούσογλου για Κύπρο: Αν κάνουν βήμα θα πάρουν την απάντηση που πήραν και στο παρελθόν

Σημειώνεται, ακόμη, ότι το εξορυκτικό πλοίο «Πορθητής» ή «Fatih», βρίσκεται από τον προηγούμενο μήνα, αγκυροβολημένο δυτικά της Κύπρου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα και όπως μετέδωσε συγκεκριμένα το Reuters, η Κύπρος έχει κινήσει νομικές διαδικασίες σε βάρος τριών εταιρειών που συμμετέχουν στις γεωτρήσεις της Τουρκίας για φυσικό αέριο στα δυτικά της νήσου.

Ακάρ: Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στις απειλές σε βάρος της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Την ίδια ώρα, μιλώντας για εξελίξεις που επηρέασαν σημαντικά την Τουρκία την τελευταία περίοδο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, έκανε λόγο για αγώνα από μέρους των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενάντια σε απειλές «κάθε είδους» για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας συνεχίζουν να αγωνίζονται σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας, είπε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria