Σε ρυθμό προγραμματικών η Βουλή – Σε ποια σημεία θα εστιάσει η νέα κυβέρνηση - OlaDeka

Σε ρυθμό προγραμματικών η Βουλή – Σε ποια σημεία θα εστιάσει η νέα κυβέρνηση

  • Σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού
  • Σε ποια σημεία θα εστιάσει για το πλάνο της νέας κυβέρνησης
  • Οι συγκρούσεις που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον

Με μία ώρα καθυστέρηση, στις 19:00 αντί για τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, 20 Ιουλίου που ήταν προγραμματισμένες   θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτές  θα δώσουν και τους βασικούς άξονες στους οποίους θα εστιάσει, τουλάχιστον στην αρχή, το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται, μέσα σε αυτές θα περιλαμβάνονται τα πλάνα του νέου σχήματος για την οικονομία και τις περίφημες φοροελαφρύνσεις, οι οποίες υπήρξαν προμετωπίδα του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ, την παιδεία, τον πολιτισμός, την υγεία, το περιβάλλον, και πάνω από όλα, για τις επενδύσεις που αναμένονται να έρθουν για να «πάρει» μπρος η ελληνική οικονομία.

Κατά συμφωνημένη παράβαση, η πρώτη μέρα δεν θα ανήκει μόνο στον πρωθυπουργό, όπως συνηθιζόταν, αλλά θα υπάρξουν και άλλες ομιλίες από βουλευτές διαφόρων κομμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τις προγραμματικές, είναι πολύ πιθανό να κάνει παρέμβαση και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Έως τότε, όμως, αναμένεται να συγκρουστούν από το δημόσιο βήμα της Ολομέλειας και οι δύο «κυβερνήσεις». Μετά και την ανακοίνωση των νέων τομεαρχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην σύγκρουση των Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα αλλά και στους Χρ. Σταϊκουρα με τον Ευ. Τσακαλώτο, Αδ. Γεωργιάδη με Ν. Παππά, Μ. Χρυσοχοϊδη με Γ. Ραγκούση και Ν. Κεραμέως και Ν. Φίλη.

Η αντιπαράθεση αναμένεται να επικεντρωθεί στο καυτό ζήτημα της ΔΕΗ, στα οικονομικά της ΕΡΤ, την οικονομία και τις αλλαγές στην φορολογία, τα εργασιακά, τη δικαιοσύνη και το πανεπιστημιακό άσυλο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria