Πώς να κάνετε ανάκτηση δεδομένων στον σκληρό σας δίσκο - OlaDeka

Πώς να κάνετε ανάκτηση δεδομένων στον σκληρό σας δίσκο

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι αυτή την στιγμή το Νο1 εργαλείο για ιδιώτες ή επαγγελματίες, μαθητές, φοιτητές και ένα σωρό άλλες ιδιότητες ανθρώπων. Η καθημερινή χρήση ωστόσο φθείρει τον εξοπλισμό μας που ούτως ή άλλως έχει ημερομηνία λήξης και χρειάζεται τακτική συντήρηση και προστασία. Προσπαθείτε να βρείτε αρχεία όπως έγγραφα, εικόνες, βίντεο και είναι αδύνατο να τα εντοπίσετε ή κολλάει το άνοιγμά τους; Το πιο πιθανό είναι να έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολικώς ή να έχουν περάσει στην κρυφή μνήμη.

Οι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην διαγραφή ή καταστροφή των δεδομένων σας μπορεί να είναι η κατά λάθος διαγραφή ενός αρχείου, ένας ιός, ένα format, μια αναβάθμιση του υπολογιστή σας, κατά μέρους καταστροφές, ένας απροειδοποίητος τερματισμός λειτουργίας, αδυναμία ισχύος από υπερβολική χρήση ή άλλοι άγνωστοι λόγοι. Όλες αυτές οι αιτίες συνδέονται με την κατάσταση το σκληρού σας δίσκου.

Κάτι όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι μπορεί να γίνει ανάκτηση δεδομένων με απλούς ή πιο σύνθετους τρόπους. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για δύο μεθόδους ανάκτησης που μπορείς να πραγματοποιήσεις μόνος σου, χωρίς να πας τον υπολογιστή σου σε τεχνικό ειδικευμένο στις επισκευές λάπτοπ.

1. Ανάκτηση δεδομένων του σκληρού δίσκου με τη χρήση ειδικού λογισμικού ανάκτησης. Χρησιμοποιώντας κάποιο software για ανάκτηση δεδομένων, μπορείτε να επαναφέρετε αρχεία που χάθηκαν από format, διαγραφή, επίθεση ιού ή από άλλους λόγους. Αυτό συμβαίνει σε τρία απλά βήματα. Επιλέγεις τον εξωτερικό σκληρό από τον οποίο απωλέθηκαν τα δεδομένα που χρειάζεσαι. Σκάναρε τα διαγραμμένα ή κατεστραμμένα σου αρχεία και θα εμφανιστούν μετά από κάποια ώρα όσα αρχεία δεν έχεις πια πρόσβαση. Κλικάροντας πάνω σε αυτά, μπορείς να δεις την κατάστασή τους και πατήσεις recover. Το αποθηκεύεις εκ νέου και μπορείς να το επαναχρησιμοποιήσεις.

2. Ανάκτηση δεδομένων εξωτερικού σκληρού δίσκου με CMD

Με το Command Prompt μπορείς να ανακτήσεις δεδομένα από ένα USB που έχει γίνει format σε 5 απλά βήματα.

Βήμα 1 Πάντα «Win + R» ή πληκτρολόγησε στην αναζήτηση cmd και πάτησε «enter» για ν’ ανοίξεις το παράθυρο Command Prompt.

Βήμα 2. Πληκτρολόγησε chkdsk F:/f και πάτησε «Enter».

Βήμα 3. Πληκτρολόγησε Y και πάτησε «Enter».

Bήμα 4. Πληκτρολόγησε G και πάτησε «Enter».

Βήμα 5. Πληκτρολόγησε F:\>attrib -h -r -s /s /d *.* και «Enter».

Βέβαια, μια τακτική που πρέπει ν’ ακολουθήσεις για να μην ξαναβρεθείς σε αυτή την κατάσταση και για να μην χρειαστεί ξανά ανάκτηση δεδομένων, είναι να κάνεις συχνά backup στα αρχεία σου χρησιμοποιώντας κάποιον φορητό σκληρό δίσκο, κάποια κάρτα μνήμης ή ακόμα και ηλεκτρονική αποθήκευση μέσω drive. Προστάτεψε τα αρχεία σου είτε πρόκειται για ιδιωτική χρήση είτε για επαγγελματική.

Το παραπάνω άρθρο σχετικά με την Ανάκτηση δεδομένων είναι μια προσφορά της εταιρείας PC Security  

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria