Ποια ιδιωτικότητα, βρε καημένε; - OlaDeka

Ποια ιδιωτικότητα, βρε καημένε;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ΔΕΝ είναι ιδιωτικός χώρος (Επιτέλους καταλάβετε το!)

Απειλεί την ιδιωτικότητα των χρηστών το Face App; Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει για τα προσωπικά δεδομένα στα social media.

Με ανησυχία διάβασα τις καταγγελίες των συμπολιτών σύμφωνα με τις οποίες η εφαρμογή FaceApp (αυτή που μεταξύ άλλων σου δείχνει, με μάλλον εντυπωσιακό τρόπο, πώς θα είσαι όταν και αν γεράσεις) αποθηκεύει τις φωτογραφίες όλων όσων τη χρησιμοποιούν, δημιουργεί μια τεράστια τράπεζα δεδομένων με φάτσες και κάνοντας όλα αυτά τα τρομακτικά ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ!!!!1111!1

Δεν χρειάζεται φυσικά να σας πω πως αυτό δεν θα είναι τίποτα αν σκεφτούμε την πιθανότητα με την επεξεργασία των φωτογραφιών κάποιοι να κλέβουν και τις ψυχές των ανθρώπων που απεικονίζονται και να δημιουργούν μια τεράστια τράπεζα ψυχών με άγνωστο (αλλά σίγουρα καταστροφικό για την ανθρωπότητα) σκοπό. Επειδή, προς το παρόν, δεν έχουμε ενδείξεις για κάτι τέτοιο, ας μείνουμε στην απειλούμενη ιδιωτικότητα η οποία προφανώς δεν απειλείται μόνο από το Face το App αλλά κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή ψυχοθεραπείας αναλόγως της χρήσης) και την επεξεργασία των προσωπικών μας δεδομένων που, το ξαναγράφω, ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ!!11!!

Εγώ δεν θα σας μιλήσω για τους θανάσιμους κινδύνους για την ιδιωτικότητα, το έχουν κάνει άλλοι καταλληλότεροι και από εμένα, αλλά για έναν άλλο κίνδυνο. Τον κίνδυνο να φανούμε εντελώς ηλίθιοι. Τόσο ηλίθιοι όσο ένας κολυμβητής που την ώρα που κολυμπάει τρέμει στην ιδέα της επαφής με το νερό ή όσο κάποιος που ανησυχεί μήπως και χαλάσει τη δίαιτα του την ώρα που κατεβάζει το 5ο πιτόγυρο με διπλή πίτα. Τόσο ηλίθιοι όσο κάποιοι που θεωρούν ιδιωτικό χώρο την πλατεία του χωριού ή τα καφέ της πόλης και προσωπικά δεδομένα άξια περιφρούρησης τα όσα φώναξε με ντουντούκα στο πεζοδρόμιο ενός κεντρικού δρόμου της πόλης.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι δεν θέλω να σας ανησυχήσω, αλλά πρέπει να σας αποκαλύψω κάτι πολύ σημαντικό. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ΔΕΝ είναι ιδιωτικός χώρος. Όποιος θέλει να διασφαλίσει την ιδιωτικότητά του δεν συχνάζει εκεί, με τον ίδιο τρόπο που αν δεν θέλει να βραχεί δεν βουτάει στη θάλασσα. Όποιος θέλει να κρατήσει τα προσωπικά του δεδομένα (ό,τι κι αν εννοεί με αυτό) για τον εαυτό του φροντίζει να μην τα εμφανίζει εκεί που μπορούν να τα δουν και άλλοι. Διαφορετικά μοιάζει με κάποιον που φώναζε από το μπαλκόνι του σπιτιού του για τα αφροδίσια που έχει και μετά διαμαρτύρεται επειδή οι γείτονες ξέρουν και συζητούν για την κατάσταση της υγείας του.

Οι δε εφαρμογές οι οποίες επεξεργάζονται τις φωτογραφίες σας, σας ζητάνε την άδεια πριν το κάνουν ενημερώνοντας σας ότι η άδεια που τους δίνετε είναι ΚΑΙ για να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες σας. Αν για κάποιον λόγο, παρόλο που την ανεβάζετε στο face το book σε όλες τις πιθανές εκδοχές και διαθέσεις, αισθάνεστε ότι διατρέχετε κάποιον κίνδυνο αν η φάτσα σας μπει σε κάποιο αρχείο (αν ας πούμε σχεδιάζετε κάποια ληστεία τράπεζας χωρίς μάσκα και φοβάστε ότι μπορεί να σας εντοπίσουν ή αν οργανώνετε κάποια απαγωγή) μπορείτε απλώς να αρνηθείτε να δώσετε την άδειά σας και να μην χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Οι περισσότεροι το ξέρετε ήδη αλλά, όπως διαπιστώνω, πρέπει να υπάρχουν συμπολίτες που δεν έχουν ενημερωθεί ότι η χρήση των μέσων της κοινωνικής της δικτύωσης, όπως και των διαφόρων εφαρμογών, ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Μπορεί κάποιοι να εκπλήσσονται αλλά δεν υπάρχει κανένας νόμος που επιβάλει τη χρήση του face του book και καμία διάταξη που να καθιστά υποχρεωτική την ανάρτηση φωτογραφιών στο insta το gram. Είστε ελεύθεροι να κρατήσετε τις φωτογραφίες των κοιλιακών, των μπουτιών και του πισινού σας στη μνήμη του κινητού σας και πουθενά αλλού. Καμία ποινή δεν προβλέπεται για όποιον δεν χρησιμοποιήσει το Face το App και δεν δει πώς η εφαρμογή νομίζει ότι θα είναι όταν γεράσει.

Και κάτι τελευταίο. Για τους περισσότερους από εμάς, καμία (σκοτεινή ή ολόφωτη) δύναμη δεν δίνει δεκάρα. Κανείς δεν παρακολουθεί τις αναρτήσεις μας προκειμένου να καταπνίξει εν τη γενέσει της την επανάσταση που θα ξεκινήσει ένα εμπρηστικό μας ποστ και κανείς δεν θέλει να παρακολουθεί τις κινήσεις μας βήμα-βήμα γιατί φοβάται τα όσα συγκλονιστικά γράφουμε. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι οι αγοραστικές μας συνήθειες και επιθυμίες. Και δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν λόγο γιατί να θέλουμε να είμαστε εχέμυθοι σχετικά με αυτές. Το να μην θέλεις να γίνει αντιληπτό το τι ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις, έτσι ώστε να μην είσαι ένας καραφλός που βλέπει διαφημίσεις για τζελ μαλλιών, είναι το αντίστοιχο του να μπεις σε ένα αχανές πολυκατάστημα για να αγοράσεις κάλτσες και να μην αφήσεις κανεναν πωλητή να σου πει πού θα τις βρεις.

Από την άλλη η αγορά καλτσών είναι ένα προσωπικό σου δεδομένο και δεν θα ρισκάρεις τον κίνδυνο να αρχειοθετηθείς σε κάποιο αρχείο καταναλωτών καλτσών που ποιος ξέρει με ποιον σατανικό τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Δεν είσαι κανένα κορόιδο και προτιμάς να μείνεις ξυπόλητος και μπράβο σου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria