Πάνος Σταμπουλίδης - Ποιος είναι ο Καστοριανός Γενικός Γραμματέας της Νέας Κυβέρνησης - OlaDeka

Πάνος Σταμπουλίδης – Ποιος είναι ο Καστοριανός Γενικός Γραμματέας της Νέας Κυβέρνησης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Ένας άριστος γνώστης της αγοράς αλλά και των δικαιωμάτων των καταναλωτών ανέλαβε το τιμόνι της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή γράφει η Ναυτεμπορική για τον Καστοριανό Πάνο Σταμπουλίδη που κατάγεται από το Χιλιόδεντρο Καστοριάς.

Δείτε το δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής και άλλα στοιχεία για τον Καστοριανό νέο Γενικό Γραμματέα με το πλούσιο βιογραφικό:

stampoylidis

Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή: Πάνος Σταμπουλίδης

Ο Πάνος Σταμπουλίδης είναι Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της εταιρείας Garnet SA. Στο παρελθόν ήταν Διευθυντής Ανάπτυξης και Εμπορικού Δικτύου του Ομίλου ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας ΑΕ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, μεταξύ άλλων, αναδιαρθρώθηκαν οι δομές των Κεντρικών Αγορών και των Ιχθυοσκαλών.  Υπερκαλύφθηκαν ελλείμματα ύψους 1,5 εκ €. Τα έσοδα από τα 4,5 εκ €,  άγγιξαν τα 14 εκ  € και η κερδοφορία ξεπέρασε τα 3 εκ €. Ακόμη, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης σε επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων και υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου για την διασφάλιση της Υγιεινής & Ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ Α.Ε.» Είναι απόφοιτος του τμήματος Ζωϊκής Παραγωγής του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Δ. Μακεδονίας και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗ (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΤΟ 2014)

Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε.

Έλαβε Απολυτήριο από το Επαγγελματικό Λύκειο Καστοριάς (1997), υπηρετεί ως έφεδρος υπαξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό στον κλάδο της Στρατονομίας και εν συνεχεία αποκτά Δίπλωμα από το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Δ. Μακεδονίας του Τμήματος Ζωϊκής Παραγωγής (2006). Συνεχίζει με σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Royal Institute of Public Health, αποκτώντας το Intermediate Certificate in Applied HACCP Principles (2007). Διεκπεραιώνει το Master΄s Programme in Business Administration στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (2010), εκπονώντας διπλωματική εργασία με τίτλο: “Ο Ρόλος των Ανθρώπινων Πόρων στην Γνώση και την Πρακτική της Ορθής Διαχείρισης των Τροφίμων: Ρήξη μεταξύ Γνώσης και Πράξης” και βασίστηκε στην έρευνα των παραγόντων που επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά στους χώρους παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων.

Την περίοδο 2004 – 2006 είναι Υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου για την διασφάλιση της Υγιεινής και Ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων της εταιρείας “Αφοί Κομπατσιάρη Α.Ε.” σε διάφορες εγκαταστάσεις, όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα Δ. Μακεδονίας (Καστοριά και Φλώρινα), στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών στη Σχολή Αρχιτεκτόνων. Το 2006 – 2011 συνεργάζεται με τον Κτηνίατρο Δρ. Ευάγγελο Ευμορφόπουλο ως επιστημονικός συνεργάτης σε περισσότερες από εκατό (100) επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων, των δέκα εννέα (19)επιχειρήσεων εμπορίας και μεταποίησης κρέατος της Νέας Κεντρικής Κρεαταγοράς Αθηνών – Πειραιώς (ΟΚΑΑ), του Συνδέσμου Παραδοσιακών Κρεοπωλών Πειραιά και Νήσων ” Ο Άγιος Γεώργιος” και του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου Κρήτης. Συμμετέχει σε επιστημονικές επιτροπές από το 2008 έως την τοποθέτηση του στον ΟΚΑΑ ΑΕ, για την επανεξέταση κατασχεθέντων προϊόντων και επιβολής προστίμων για λογαριασμό επιχειρήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων. Υπήρξε Εκπαιδευτής προσωπικού επιχειρήσεων σε θέματα ατομικής υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Οργάνωσε επίσης, φακέλους αδειοδότησης επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τον Ιούνιο του 2011 τοποθετείται ως Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, τον οποίο και εξελίσσει σε Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. Η θητεία του ανανεώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 αναλαμβάνοντας και τα καθήκοντα του Προέδρου

Είναι ο νεότερος Διευθύνων Σύμβουλος σε δημόσια επιχείρηση. Επί των ημερών του, ο Οργανισμός μετατρέπεται στην μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πάρκων τροφίμων στα Βαλκάνια – αναπτύσσοντας νέα οργανωτική δομή στα πρότυπα των επιχειρήσεων της ιδιωτικής οικονομίας, εφαρμόζοντας ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κεφαλαίων, εισάγοντας την έννοια Back Capital (επιστροφή κεφαλαίων στον μέτοχο), με αποτέλεσμα την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων με περισσότερα από 10 εκ ευρώ, καθιστώντας έτσι τον ΟΚΑΑ ΑΕ την πρώτη ΔΕΚΟ που ενίσχυσε τα Δημόσια Ταμεία με επιστροφή μετρητών στο μέτοχο (Ελληνικό Δημόσιο) 4.300.000 €, εκμηδενίζοντας παράλληλα δανειακές υποχρεώσεις με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 4.302.226,00€, έντεκα χρόνια νωρίτερα. Επί της διοικήσεως του, απορροφώνται οι έντεκα ιχθυόσκαλες ανά την επικράτεια και μετατρέπονται σε υποκαταστήματα του Οργανισμού εμφανίζοντας για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες έσοδα που ξεπερνούν τα 8.000.000 € ανά έτος. Συνέβαλε στην κατάργηση των περιορισμών για την ίδρυση και λειτουργία χονδρεμπορικών επιχειρήσεων γύρω από τις κρατικές Κεντρικές Αγορές (Όριο 2,5 χλμ από Κεντρικές Αγορές – Ν. 3982/2011), και των ποσοστών χονδρεμπορικού κέρδους (Αγ.Δ.Α2-1045/11) στις εμπορικές συναλλαγές.

Τα έτη 2011 και 2013 συντάσσει και εισηγείται στην Κυβέρνηση, όπου και υιοθετεί, τον Νέο Κανονισμό Μισθώσεων και Εμπορικής Εκμετάλλευσης των χώρων των δημόσιων Κεντρικών Αγορών. Με τον εν λόγω Κανονισμό διασφαλίζεται η διαφάνεια στις μισθώσεις (πλειοδοτικός διαγωνισμός), προάγεται η ένταση του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας, αίρονται όλα τα εμπόδια στην μίσθωση χώρων και υιοθετούνται έννοιες όπως η απευθείας μεταβίβαση μισθίων, κίνητρα ένταξης στις Κεντρικές Αγορές και παραχώρηση επιφανειών σε ιδιώτες επενδυτές. Παράλληλα εισηγείται προς το ΔΣ του ΟΚΑΑ ΑΕ όπου και εγκρίνεται, πακέτο μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων τονώνοντας τόσο την ρευστότητα με 1,5 εκ ευρώ, όσο την παροχή νέων υπηρεσιών προς τους συναλλασσόμενους, όπως την ηλεκτρονική προώθηση αγροτικών προϊόντων, την ανάπτυξη εφαρμογής (application) για την αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο τις τιμές και ποσότητες των προϊόντων στις κεντρικές αγορές μέσω κινητών τηλεφώνων, τη δημιουργία γραμμής διαμαρτυρίας για την ποιότητα και την ασφαλή διακίνηση των τροφίμων, την ενοποίηση των μηχανογραφικών δραστηριοτήτων των ιχθυοσκάλων, την πλήρωση και λειτουργία ιατρείων σε Κεντρική Αγορά Αθηνών και Ιχθυόσκαλα Πειραιά, την θέσπιση σήματος ποιότητας, εκπροσώπηση σε διεθνή fora και την Ε.Ε. κλπ. Το 2012 εισηγείται και υιοθετείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης η δημιουργία της Αγοράς του Καταναλωτή εντός της Κεντρικής χονδρεμπορικής Αγοράς Αθηνών, με νέα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράζουν φθηνότερα κατά 25 – 40 % από την μέση τιμή λιανικής, τρόφιμα όπως Κρέατα, Ψάρια, κατεψυγμένα είδη, αρτοσκευάσματα και Οπωροκηπευτικά, τα εγκαίνια της οποίας κάνει ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς στις 18.10.2013.

Προώθησε τη δημιουργία της πρώτης χονδρικής ιχθυαγοράς στην Ελλάδα εντός της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών με την διαδικασία ΣΔΙΤ (συνολικής επένδυσης περίπου 12 εκ. Ευρώ), τη διαχείριση των χώρων στάθμευσης με τη διαδικασία ΣΔΙΤ (συνολικής επένδυσης περίπου 7 εκ. Ευρώ) καθώς και την κατασκευή Ανθαγοράς εντός της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (συνολικής επένδυσης περίπου 0,7 εκ. Ευρώ). Τέλος ανέπτυξε την εταιρική κοινωνική ευθύνη με χορηγίες υλικών σε δημόσιες Υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Δήμοι κλπ), τη διάθεση τροφίμων σε Ιδρύματα, Φορείς και ασθενείς κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία με τους Εμπόρους της Αγοράς

To 2008 λαμβάνει το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα πλαίσια του G700 και το 2011 το Level 4 Award in HACCP Management for Food Manufacturing από το Royal Society for Public Health. Βραβεύτηκε από της Ελληνική Αστυνομία στα πλαίσια διάφορων χορηγιών

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria