Νίκος Μπαλιάκας: Ζητώ συγγνώμη... - OlaDeka

Νίκος Μπαλιάκας: Ζητώ συγγνώμη…

Γεια σας….
Επειδή το τελευταίο διάστημα και λόγω εκλογών ή και εκλογικής διάθεσης εξ ης και πολλές τοποθετήσεις-δημοσιεύσεις εδώ μέσα πολλοί/ες «απόρησαν» με εμένα ή «θύμωσαν» ή « εκπλαγήκανε», κλπ κλπ κλπ για την πολιτική μου στάση, θα πω μερικά πράγματα για να ησυχάσουμε γενικώς και να ασχοληθεί ο καθένας με τον εαυτό του, τα θέλω του, τις προσδοκίες του, και τα κατά δοκούν συμφέροντά του….
Δεν ψηφίζω λοιπόν ΝΔ, και πάντα κατά την δική μου άποψη και αντίληψη, γιατί:
1) Έχει καταντήσει ένα ακροδεξιό καταφύγιο και μηχανισμός επώασης μεγάλων και σκοτεινών συμφερόντων εις βάρος του λαού, και δεν έχει καμία πλέον σχέση με την «Λαϊκή δεξιά» σύμφωνα με την οποία την είχε ιδρύσει ο Κ. Καραμανλής και την οποία ακολούθησα από το 1974 μέχρι το 2009. Πλέον είναι ένας χώρος ρατσιστικής, ελιτίστικης, αλαζονικής, καιροσκοπικής και μικροπολιτικής έκφρασης.
2) Την θεωρώ, όπως και το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, τους απόλυτους υπεύθυνους για το χάλι στο οποίο βρέθηκε η πατρίδα μας και δεν την συγχωρώ σε καμία περίπτωση με την ψήφο μου. Πόσω δε μάλλον όταν γνωστά και πάλι πρόσωπα κροταλίζουν τα σαγόνια τους επιδεικτικά και πρόστυχα απέναντι σε έναν λαό εξουθενωμένο και απαξιωμένο από αυτούς του ίδιους. Λυπάμαι που και εγώ συνηγόρησα μέχρι το 2009 σε αυτό και ζητώ συγγνώμη. Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να ερωτευτώ τον βιαστή μου/μας… όχι.
3) Δεν μου αρέσει αυτή η αισχρή και θρασύτατη απόπειρα εγκαθίδρυσης κληρονομικής δημοκρατίας από μια οικογένεια και τους γόνους της, που έχει γαντζωθεί σε κάθε μορφή εξουσίας και απομυζεί βαμπιρικά μέσα από αυτή την ικμάδα του Έλληνα και είναι φυσικά συνυπεύθυνη της κρίσης. Απορώ με την στάση των ψηφοφόρων της απέναντι στο θέμα αυτό. Μα τόσο άβουλοι και αδιάφοροι? Στυγνή οικογενειοκρατεία? Και τελικά γιατί διώξαμε τον βασιλιά? Ενδεχομένως να μας κόστιζε και λιγότερο.
4) Θεωρώ τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη έναν κακό ηγέτη, άχρωμο, άοσμο, άβουλο, αμετροεπή και αλαζόνα, ανακόλουθο, αριβίστα και οπορτουνιστή, αδίστακτο φερέφωνο οικονομικών και εξουσιαστικών συμφερόντων, και ο οποίος ελάχιστη επαφή έχει με την πραγματικότητα όπως αυτή μορφώνεται στη καθημερινότητα των πολιτών, και από την οποία οι σχεδιασμοί του απέχουν παρασάγγας. Επιπλέον είναι δειλός και φυγόμαχος κάτι το οποίο δεν χαρακτηρίζει έναν μαχητικό και φωτισμένο ηγέτη. Εκτιμώ πως είναι επικίνδυνος για πρωθυπουργός της χώρας.
5) Στην ΝΔ έχει μαζευτεί κάθε καρυδιάς καρύδι το οποίο κατά την άποψή μου προσβλέπει σε «άλλα πράγματα» σε σχέση με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας . Λυπάμαι μα δεν μπορώ να καταλάβω πως βρέθηκαν όλοι εκείνοι οι κατά καιρούς ή και συστηματικοί χυδαίοι υβριστές της, στους κόλπους της? Ποια συμφέροντα τους οδήγησαν εκεί όπου πλέον όχι απλά παρασιτούν αλλά και διαμορφώνουν τελικά πολιτικές ? Τι κοινό θα μπορούσα να έχω εγώ με αυτούς ? Τι κοινό μπορεί να έχει αυτή η κάποτε παράταξη, μετέπειτα κόμμα και σήμερα κατ’ εμέ απόκομμα, με την καθημερινότητά μας? Ποιο είναι το Κίνητρο της ΝΔ και του συρφετού που δήθεν εκφράζει τα «πιστεύω» της (τρομάρα τους)? Τι είδους δούρειος ίππος είναι αυτός που στήνουνε διχαστικά μέσω της πολυταλανισμένης «μεσαίας» τάξης, που καραμέλα την πιπιλίζουνε δώθε κείθε…. Δηλαδή αυτή η χώρα μόνο «μεσαία» τάξη έχει? Τίποτα άλλο? Και πως ανέχεται αυτή η «μεσαία» τάξη όλους αυτούς τους ελίτ της άρχουσας τάξης (οι άριστοι για) τυχοδιώκτες να σχεδιάζουν και να ενεργούν στο όνομά της με την ίδια απούσα ή τραγικά παραγκωνισμένη?
6) Δεν έχει αφήγημα ουσιαστικό παρά μόνο ένα γυαλιστερό κέλυφος ποντάροντας στην εικόνα που ως συνήθως αποχαυνώνει. Άλλωστε το αντίδωρο στους 28 κατασκευαστές εγκεφαλικών πλυντηρίων ήταν και είναι σαφέστατο.
7) Δεν θα την ψηφίσω γιατί σε εθνικά θέματα όπως το «Μακεδονικό» και την Συμφωνία των Πρεσπών, λειτούργησε κρυπτόμενη πίσω από ακραίες εθνικιστικές ομάδες και συμπεριφορές, συνδαυλίζοντας την διχόνοια και τον διχασμό για ποταπά πολιτικά οφέλη κάτι το οποίο αναδείχθηκε οριστικά και τελεσίδικα με την αποκάλυψη της αλληλογραφίας με τις ΗΠΑ του Κ. Καραμανλή (του μικρού). Τι τεράστια απογοήτευση για εμάς, τι εξευτελισμός όλων εκείνων που σε διάφορους τόνους και μέσα από την λέξη προδότης που την εκτόξευαν πανταχού για να καλύψουν την δική τους άγνοια, το αδικαιολόγητο μίσος και ενδεχομένως ένα μελλοντικό βόλεμα! Και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της σήμερα, μετά την έκθεση στην οποία τους υποχρέωσε όλο αυτό το διάστημα σφυρίζουν αδιάφορα… Ούτε μια δήλωση συγγνώμης, ούτε ένα βλέμμα ντροπής. Κρίμα!!!
8) Δεν θα την ψηφίσω γιατί δεκάδες στελέχη της βρίσκονται πίσω από δεκάδες σκάνδαλα ή και υποψίες σκανδάλων πάσης φύσης. Η προσπάθεια συγκάλυψης και κωλυσιεργίας από μέρους της κομματικής ηγεσίας της είναι παροιμιώδης αντί βέβαια του «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». ‘Όπως παροιμιώδες είναι και το θράσος της όσον αφορά την επόμενη μέρα των αδυνάτων όταν απροκάλυπτα προωθεί λύσεις ιδιωτικής υγείας και ασφάλειας, όταν προωθεί τα συμφέροντα πολυεθνικών και της ιδιωτικής παιδείας, όταν μιλάει ξετσίπωτα για απολύσεις και εργασιακές εκατόμβες, όταν σχεδιάζει και πάλι μισθολογικούς και συνταξιοδοτικούς μεσαίωνες, όταν ετοιμάζεται να στραγγαλίσει οφειλέτες ενώ η ίδια χρωστάει εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ και αναιδέστατα μιλάει για παραγραφή… των δικών της… μόνο…
9) Δεν θα την στηρίξω γατί τόσες δεκαετίες απαξίωσε την πόλη μου και την περιοχή μου, το κατά τα άλλα «κάστρο» της δεξιάς Την παραμέλησε, δεν ασχολήθηκε μαζί της, την χρησιμοποίησε για ίδια συμφέροντα και πάντα την πετούσε στηριζόμενη εν πάση ησυχία στην αρτηριοσκληρωτική αντίληψη του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού περί πολιτικής η οποία πήγαζε από τον γουνοποιητικό πλουτισμό και τα μετεμφυλιακά σύνδρομα. Ακόμη και σήμερα που φτάσαμε στο ναδίρ οι αντιλήψεις δεν άλλαξαν. Τι τραγικό!!! Τα τοπικά θέματα σέρνονταν επί δεκαετίες έρμαια στις διαθέσεις των εκάστοτε «αντιπροσώπων» του λαού οι οποίοι έκτιζαν και επένδυαν τις επόμενες εκλογικές επιτυχίες τους στην διαχρονική ασάφεια και προσωρινότητα. Θέματα που όμως σε έναν βαθμό επιλύθηκαν και αποδόθηκαν στην τοπική κοινωνία με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα από την τωρινή κυβέρνηση του «κακού» ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακόμη και τώρα η ΝΔ κωλυσιεργούσε και σαμποτάριζε στο μέτρο του δυνατού της, όπως και όποτε.
10) Και τελικά, στο μεταξύ υπολειπομένων και άλλων, ΔΕΝ με έπεισε αυτό το οποίο αποκαλεί πρόγραμμά της. Όχι δεν βρίσκω κάτι το οποίο θα ικανοποιούσε τις προσδοκίες μου, σύμφωνα πάλι με την αντίληψή μου. Δεν βρίσκω κοινό τόπο. Υπάρχουν άλλα κόμματα, προγράμματα και αφηγήματα που τα βρίσκω πιο αγαστά με την σημερινή πραγματικότητα, πιο ρεαλιστικά, πιο ανθρώπινα, πιο λαϊκά… Και εκεί θα πάω…

 

Συνεπώς και εν κατακλείδι το μαντήλι στην ΝΔ το έχω κουνήσει εδώ και πολύ καιρό. Επιμένω να τιμώ την έννοια του πολίτη, όπως την αντιλαμβάνομαι σύμφωνα με τις εμπειρίες μου, την πορεία μου, τις σπουδές μου, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μου, τις προσδοκίες μου για το αύριο. Θα επιλέξω να δώσω την ψήφο μου εκεί που νομίζω ότι καλύπτομαι περισσότερο. Γιατί το απόλυτο δεν υπάρχει.
Αν θα έπρεπε να επιλέξω στο δίπολο, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα επιλέξω ΝΔ. Λυπάμαι. Δεν την συγχωρώ. Δεν της δίνω άλλη ευκαιρία. Μακάρι να με διαψεύσει αν κυβερνήσει. Προτιμώ να δώσω την ψήφο μου σε αυτούς που με θετικό πρόσημα,αποδείξανε με έργο, παρά τα μεγάλα λάθη τους, ότι η εξουσία είναι ένα μέσο ευεργεσίας όλων, και όχι των ολίγων και των ελίτ.
Επαναλαμβάνω αυτές είναι προσωπικές και μόνο θέσεις και εκτιμήσεις, χωρίς να θέλω να κατευθύνω κανέναν οπουδήποτε… Ο κάθε ένας μας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να ψηφίσει όπου και ότι αγαπάει ή συντάσσεται… και όπως ποτέ δεν κόλλησα ετικέτες σε κανέναν, ούτε πρόσβαλα προσωπικά, ούτε χαρακτήρισα, ούτε έβρισα ή απαξίωσα, ούτε εκβίασα ή περιόρισα δυνατότητες, έτσι δεν θα το κάνω και τώρα… Φυσικά αυτό περιμένω και από εσάς που θα κάνετε υπομονή να με διαβάσετε.
Θα παρακαλέσω αυτή τη φορά να μην υπάρξουν σχόλια…σεβαστείτε το….

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria