Νέα κυβέρνηση: Τα ονόματα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - OlaDeka

Νέα κυβέρνηση: Τα ονόματα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 6μ.μ. και με μια καινοτομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχήμα της νέας κυβέρνησης

Νέα κυβέρνηση: Στις 18:00 το απόγευμα θα ανακοινωθεί η οριστική σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Φυσικά δεν λείπουν από το τραπέζι οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής, καθώς υπάρχουν μετακινήσεις προσώπων από χαρτοφυλάκιο σε χαρτοφυλάκιο.

Είναι δεδομένο ότι στις ώρες που απομένουν ο νέος πρωθυπουργός θα έχει μπαράζ τηλεφωνικών επαφών προκειμένου να καταλήξει στο σχήμα, να κλείσει λεπτομέρειες και γι αυτό δεν αποκλείονται αλλαγές, ακόμη και εκπλήξεις. Το ethnos.gr θα παρακολουθεί το ντόμιονο των εξελίξεων με το νέο υπουργικό σχήμα και θα σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες στις 14:40 για τη νέα Κυβέρνηση:

Υπουργείο Επικρατείας: Άκης Γεραπετρίτης

Υπουργείο ΟικονομικώνΧρήστος Σταϊκούρας

Υπουργείο Ανάπτυξης: Αδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος: Κωστής Χατζηδάκης

Υπουργείο Εσωτερικών: Τάκης Θεδωρικάκος

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Κυριάκος Πιερρακάκης

Υπουργείο Εξωτερικών: Νίκος Δένδιας 

Υπουργείο Άμυνας: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υπουργείο Παιδείας: Νίκη Κεραμέως

Υπουργείο Εργασίας: Γιάννης Βρούτσης

Υπουργείο Υγείας:  Βασίλης Κικίλιας

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Κώστας Αχ. Καραμανλής

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Κώστας Τσιάρας

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μάκης Βορίδης 

Υπουργείο Τουρισμού: Ολγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Πολιτισμού: Λίνα Μενδώνη (δεν αποκλείεται να είναι γενική γραμματέας)

Οι «καραμπόλες»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Βασίλης Κικίλιας δεν θα καταλήξει στο Υπουργείο Άμυνας. Παρά το γεγονός ότι θεωρούνταν δεδομένη η τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο υπουργείο εν τέλει θα αναλάβει το Υπουργείο Υγείας με πιθανότερο υφυπουργό τον Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είναι ο πλέον πιθανός να αναλάβει τελικά το Υπουργείο Άμυνας που είχε ακουστεί για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. Όπως όλα δείχνουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα τοποθετηθεί ο Κώστας Τσιάρας. Επίσης δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής να τοποθετηθεί στη θέση του υφυπουργού Άμυνας.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν την Λίνα Μενδώνη να μην αναλαμβάνει τη θέση της υπουργού Πολιτισμού αλλά να τοποθετείται στη θέση της γενικής γραμματέως. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάκης Βορίδης είναι φαβορί να αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας. Για το συγκεκριμένο υπουργείο ακούγονταν τα ονόματα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Γιάννη Πλακιωτάκη. Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρχει άλλη μία έκπληξη της τελευταίας στιγμής και έχει να κάνει με το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πολιτικού συντάκτη του Open TV Σπύρου Μουρελάτου κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης θα υπάρχει μία καινοτομία. Συγκεκριμένα μαζί με τα ονόματα των υφυπουργών θα υπάρχει και σαφής προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων τους. Οι αρμοδιότητές τους θα είναι πλήρως διακριτές.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria