Καιρός Χαλκιδική: Τραγωδία! Νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία! - OlaDeka

Καιρός Χαλκιδική: Τραγωδία! Νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία!

ΦΟΝΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ – 6 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟΙ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΥΜΕΝΟΣ -ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Δραματική η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα – Τουλάχιστον έξι νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης (10/7) τον νομό Χαλκιδικής – Σε εξέλιξη οι έρευνες για αγνοούμενο ψαρά στη Νέα Καλλικράτεια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο κυρήχθηκε ο νομός

Η θεομηνία που χτύπησε το βράδυ της Τετάρτης (11/07) αφήνει πίσω της νεκρούς, τραυματίες και τεράστιες καταστροφές.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (10/7) στο νομό Χαλκιδικής. Ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο παιδιά.

Ο καιρός παρουσίασε μια αδιανόητη επιδείνωση -ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως οδεύουμε προς τα μέσα Ιουλίου- και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά…

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ νωρίτερα, υπάρχουν τρεις νεκροί στην Χαλκιδική από την σφοδρή κακοκαιρία.

 Δευτερόλεπτα αργότερα, η Δημόσια Τηλεόραση με ανάρτηση στο Twitter ενημερώνει για τους τρεις νεκρούς, ενώ τονίζει πως υπάρχουν πληροφορίες για ακόμη δύο!
 Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Σφοδρή κακοκαιρία με τρεις νεκρούς και πληροφορίες για άλλους δύο στη Χαλκιδική, ανάμεσά τους ένα δίχρονο αγοράκι. Υπάρχουν διακοπές ρεύματος, ενώ 20 άτομα απεγκλωβίστηκαν στη Σιθωνία. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κρατήσουν έως τις 6 το πρωί.»

  Το voria.gr γράφει:

ΦΟΝΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στα Νέα Πλάγια όταν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Αγωνία για ζευγάρι με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη. Μία εφιαλτική νύχτα ζει η Χαλκιδική, που επλήγη από σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους λίγο μετά τις 9.30 μμ. και για περίπου 10 λεπτά. Τρεις είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί αυτή τη στιγμή στη Χαλκιδική. Μια γυναίκα, Ρουμάνα υπήκοος έχασε τη ζωή της στα Νέα Πλάγια και δυο Ρώσοι, ένα παιδί 2 ετών κι ο πατέρας του 39 ετών στη Νέα Ποτίδαια. Η 54χρονη Ρουμάνα υπήκοος βρισκόταν σε ταβέρνα όπου έπεσε η στέγητραυματίζοντας την θανάσιμα ενώ τραυματίστηκαν κι άλλα άτομα. Στην Ποτίδαια ο άνδρας και το παιδί του καταπλακώθηκαν  από δέντρο στο Potidaia Palace και έχασαν τη ζωή τους. Πηγή: https://www.voria.gr/article/sovares-katastrofes-se-potidea-ke-sozopoli-epi-podos-i-pirosvestiki Στη Σωζόπολη υπήρξε ανατροπή τροχόσπιτου όπου επέβαιναν τρία άτομα με ένα ζευγάρι να χάνει τη ζωή του, ενώ έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 20 άτομα. Στην Ποτίδαια γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε χωματόδρομο. Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα. Διακοπές ρεύματος σε περιοχές  του πρώτου παιδιού και μεταξύ άλλων σε Ποτίδαια, Πευκοχώρι και Πολύχρονο αλλά και στο δεύτερο πόδι στη Βουρβουρού. Το enikos.gr γράφει:

Τραγωδία από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική – Τρεις νεκροί ανάμεσα τους και ένα παιδί μόλις 2 ετών

Οι τελευταίες πληροφορίες από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική είναι πολύ δυσάρεστες. Όπως έγινε γνωστό τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για μια 54χρονη γυναίκα η οποία καταπλακώθηκε από την σκεπή μια ταβέρνας στην περιοχή Νέα Πλαγιά της Χαλκιδικής. Επίσης στην περιοχή Ποτίδαια Χαλκιδικής ένα δέντρο το οποίο έπεσε είχε σαν αποτέλεσμα να καταπλακώσει έναν 39χρονο άντρα Ρώσικης καταγωγής και τον δίχρονο γιο του, οι οποίοι και έχασαν τη ζωή τους. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι νεκροί ενδέχεται να είναι συνολικά πέντε… Το halkidikinews.gr :

Φονική Κακοκαιρία: Πέντε Νεκροί Στη Χαλκιδική

720_654013_343199d4e6-87cf7399962ebfc8 Μια γυναίκα έχασε την ζωή της στα Νέα Πλάγια. Δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στη Σωζόπολη. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν το τροχόσπιτο στο οποίο διέμενε ένα ζευγάρι. Μεγάλης έκτασης καταστροφές έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας. Δύο ακόμη νεκροί έχουν αναφερθεί στη Ν Ποτίδαια. Τα ΝΕΑ:

Θεομηνία σκορπίζει τον θάνατο στη Χαλκιδική : Πέντε νεκροί σε λίγα λεπτά

 

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χαλκιδική από έναν σφοδρό ανεμοστρόβιλο που συγκλόνισε συθέμελα την περιοχή. Εκριζώθηκαν δέντρα, κατέπεσαν σκεπές, δρόμοι πλημμύρισαν και έντρομοι κάτοικοι προσπαθούσαν να προφυλαχτούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Χαλκιδική ενώ υπάρχουν άνθρωποι σοβαρά τραυματισμένοι.  Δυνατός ανεμοστρόβιλος χτύπησε το πρώτο και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής – δηλαδή την Κασσάνδρα και την Σιθωνία – με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής στην Ηράκλεια όπου σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση μαζί με τον ανεμοστρόβιλο, όπως και στα Μουδανιά και στις γύρω περιοχές. Σημειώνεται πως ο ανεμοστρόβιλος ήταν πιο έντονος στη Νικήτη. Σύμφωνα με τον διευθυντή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, που μίλησε στο GR TIMES, ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το πρώτο και δεύτερο πόδι με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές σε κατασκευές στην παραλία της Νικήτης. Υπογραμμίζεται πως υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ρεύμα ενώ το οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ανοιχτό. Έχει ειδοποιηθεί η ΔΕΗ και τα συνεργεία σπεύδουν για να διορθώσουν τις βλάβες ενώ όπως ανέφερε δεν δέχθηκαν τηλεφωνήματα για εγκλωβισμούς ατόμων τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Την ίδια ώρα για μεγάλες καταστροφές κάνει λόγο στο grtimes ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς. Περιγράφει ότι αρκετές περιοχές στον δήμο του έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να ανοίξουν δρόμοι που έχουν αποκλειστεί από πτώσεις δέντρων. Δύο τραυματίες Σύμφωνα με το voria.gr έχουν σημειωθεί δύο σοβαρά περιστατικά σε Σωζόπολη και Ποτίδαια, όπου και σπεύδει δύναμη της πυροσβεστικής αλλά και του ΕΚΑΒ. Στην περιοχή της Ποτίδαιας έχει αναφερθεί εκτροπή ΙΧ σε χωματόδρομο. Παράλληλα στο ύψος του ξενοδοχείου Potidaia Palace δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε δύο άτομα, τα οποία και απεγκλωβίστηκαν από υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Στη Σωζόπολη έχει αναφερθεί κατάρρευση στέγης, με την πυροσβεστική να έχει καταφθάσει στο σημείο για παροχή βοήθειας. Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα, ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές σε beach bar καθώς ξηλώθηκαν ομπρέλες από τον δυνατό αέρα.   337e06a1f890053c9089687844f47c71_XL thestival.gr :

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πέντε νεκροί από τη θεομηνία στη Χαλκιδική

Μια γυναίκα 54 ετών από την Ρουμανία έχασε την ζωή της στα Νέα Πλάγια, όταν ξεκόλλησε μία υπαίθρια στέγη σε ταβέρνα και την καταπλάκωσε. Δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στη Σωζόπολη, καθώς από τον δυνατό αέρα ανατράπηκε τροχόσπιτο, που διέμενε το ζευγάρι. Μεγάλης έκτασης καταστροφές έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Χωρίς ρεύμα παραμένουν εδώ και αρκετές ώρες περιοχές στο πρώτο και στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Update 12:20:  Δύο ακόμη νεκροί έχουν αναφερθεί στην Ποτίδαια Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, βρέθηκαν νεκροί καταπλακωμένοι από δέντρο το οποίο είχε πέσει από τους ισχυρούς ανέμους, ένας 39χρονος Ρώσος τουρίστας και ο 2χρονος γιος του. Τεράστια προβλήματα σημειώνονται σε όλο το οδικό δίκτυο σε όλη την Κασσάνδρα αλλά και στη Σιθωνία, σε πολλά σημεία έχουν πέσει δέντρα και κάνουν δύσκολη την μετακίνηση των οχημάτων. Στην Ποτίδαια από βενζινάδικο έφυγε η οροφή σύμφωνα με την εφημερίδα Κασσάνδρα. Στην Κρυοπηγή έχουν πέσει δέντρα και έχουν κλείσει οι γύρω παράδρομοι,Πολύχρονο Άθυτο Καλλιθέα και Σίβηρη και έχουν σπάσει τέντες από σπίτια και καταστήματα. Στο Ποσείδι στα Αιγαιοπελαγίτικα έχει πέσει καλώδιο της ΔΕΗ και είναι επικίνδυνο για ηλεκτροπληξία. venzinadiko     Το ΕΘΝΟΣ:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έξι νεκροί σε Χαλκιδική και Ημαθία από τη φονική κακοκαιρία που χτυπάει τη χώρα

 

Ασύλληπτη τραγωδία από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας που χτυπάει εδώ και μερικές την κεντρική και βόρεια Ελλάδα

 

Η πρωτοφανής σε ένταση κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που χτυπάει τις τελευταίες ώρες την κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα αφήνει πίσω της έξι νεκρούς (σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό στις 00.30 της Πέμπτης 11 Ιουλίου) και μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές Σύμφωνα με πληροφορίες από το μπουρίνι στην Χαλκιδική υπάρχουν 5 νεκροί, ενώ ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην Ημαθία.

Πνίγηκε δίχρονο αγοράκι

Την είδηση επιβεβαίωσε και η ΕΡΤ αναφέροντας πως μεταξύ των θυμάτων είναι ένα δίχρονο αγοράκι.

 

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. η κακοκαιρία χτυπάει αυτή την ώρα τα νησιά των Σποράδων, τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Στα Δυτικά έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη στην Αιτωλοκαρνανία και στην Ηπειρο.

Στην Χαλκιδική εμφανίστηκε το φαινόμενο του υδροστρόβιλου κυρίως στη Νικήτη. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Ηράκλεια όπου σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση μαζί με ανεμοστρόβιλο, στα Μουδανιά και στις γύρω περιοχές.

Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα.. Ν.Μακρή αλεξανδρουπολης…(facebook)

Νέα Καλλικράτεια:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria