ΕΥΦΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ...ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ - OlaDeka

ΕΥΦΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ…ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αγροτικής Ανάπτυξης: Όσα είπε με τον Βορίδη

Συνεταιρισμοί, πράσινη και ευφυής γεωργία και… εξευρωπαϊσμός αγροτών και κτηνοτρόφων στο πλάνο Μητσοτάκη-Βορίδη

Άλλη μία επίσκεψη σε κρίσιμο για την καθημερινότητα του πολίτη υπουργείο πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο υπουργός Μάκης Βορίδης και οι δύο υφυπουργοί του και σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλες οι προτεραιότητες του υπουργείου.

Μητσοτάκης και Βορίδης θέλουν να χαράξουν κοινή αγροτική πολιτική, που θα εναρμονίζεται με της υπόλοιπης Ευρώπης και ο υπουργός αλλά και η κυβέρνηση θα διεκδικήσουν από την Ευρώπητο μέγιστο δυνατό όφελος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Αποφασίστηκε να χαραχτεί κοινό μέτωπο αγροτών – κτηνοτρόφων. Το μεγαλόπνοο και φιλόδοξο σχέδιο είναι αυτό της ευφυούς και πράσινης γεωργίας. Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ενισχυθούν οι συνεταιρισμοί. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επιμένει στους συνεταιρισμούς έτσι ώστε να μειωθεί η φορολογία των αγροτών.

Επίσης, απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, κάτι που θίγει -όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- τόσο τους παραγωγούς όσο όμως και τους καταναλωτές.

Θα ακολουθήσει στις 16:00 το Υπουργικό Συμβούλιο του Ιουλίου, με τους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη να τονίζουν ότι θα διεξάγεται ένα ανά μήνα.

Το νοµοθετικό έργο της κυβέρνησης για το αµέσως προσεχές διάστηµα αναµένεται να επικαιροποιηθεί κατά τη σηµερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου. Επί τάπητος θα βρεθεί το προγραµµατισµένο να κατατεθεί εντός της ηµέρας πρώτο τµήµα του φορολογικού νοµοσχεδίου, που θα περιλαµβάνει τις εµπροσθοβαρείς µειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και τη βελτιωµένη εκδοχή της ρύθµισης για τις 120 δόσεις.

Επίσης, το διυπουργικό νοµοσχέδιο, το οποίο υπό την ευθύνη του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, περιλαµβάνει διατάξεις που διασφαλίζουν την κυβερνησιµότητα σε δήµους και περιφέρειες, τροποποιήσεις επί το αυστηρότερον στον Ποινικό Κώδικα, την κατάργηση του πανεπιστηµιακού ασύλου και οργανικές διατάξεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επιπλέον αναµένεται να γίνει µια πρώτη αποτίµηση των οικονοµικών εξελίξεων από τον υπουργό Οικονοµικών, Χρήστο Σταϊκούρα, µετά τα πρώτα δείγµατα γραφής της νέας κυβέρνησης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρµόδιος για τις Ευρωπαϊκές ΥποθέσειςΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναµένεται να ενηµερώσει το όργανο για τις εκκρεµούσες ενέργειες, στις οποίες θα πρέπει να προβεί η ελληνική πολιτεία εν όψει Brexit.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria