ΕΣΑΚΕ: Η πρόσκληση στην Καστοριά και το ενδεχόμενο… wild card! «Αποκλείεται» ο Ολυμπιακός - OlaDeka

ΕΣΑΚΕ: Η πρόσκληση στην Καστοριά και το ενδεχόμενο… wild card! «Αποκλείεται» ο Ολυμπιακός

Ο Κολοσσός Ρόδου θα παραμείνει στην Basket League με το ΑΦΜ του Χολαργού, το Λαύριο κάνει την ίδια κίνηση με το ΑΦΜ της Κύμης, ενώ ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού στην Α2 δημιουργεί μια κενή θέση, για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, θα υπάρξει κίνηση προκειμένου να καλυφθεί η συγκεκριμένη έξτρα θέση που προέκυψε. Αυτό σημαίνει πως θα σταλεί πρόσκληση στις ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση στην Α2. Ο λόγος για την Καστοριά και την Καρδίτσα.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, η Καστοριά έχει οικονομικά προβλήματα κι έτσι πολύ δύσκολα θα επιλέξει το… δρόμο της ανόδου. Σε αυτή την περίπτωση, το “προσκλητήριο” θα πάει στην Καρδίτσα.

Σε περίπτωση που δεν προκύψει ούτε και τότε… λευκός καπνός, θα δοθεί… wild card, για την ομάδα που θα συμπληρώσει το παζλ του πρωταθλήματος της νέας σεζόν. Μάλιστα, ήδη δημιουργήθηκε μια πενταμελής επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία εκείνων που θα ζητήσουν την wild card. Η επιτροπή απαρτίζεται από τον Χρήστο Μήλα (Προμηθέας), τον Σταύρο Ελληνιάδη (Ιωνικός) και τρία μέλη της ΕΟΚ.

Σύμφωνα με τη διευκρίνιση που έγινε, η wild card μπορεί να πάει σε ομάδα της περσινής Α2 ή της περσινής Β’ Εθνικής. Δεν μπορεί να πάει σε ομάδα που υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία. Με απλά λόγια δεν μπορεί να δοθεί στον Ολυμπιακό.

Επίσης, αποφασίστηκε πως η κλήρωση για την επόμενη σεζόν θα γίνει στο «Hilton» στις 23 Ιουλίου. Το πρωτάθλημα φέτος θα αρχίσει νωρίς (28 Σεπτεμβρίου), δεδομένου ότι το 2020 είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria