Εξάχρονη από τη Νότια Κορέα αγόρασε έπαυλη $8 εκατ. με χρήματα που έβγαλε από το YouTube - OlaDeka

Εξάχρονη από τη Νότια Κορέα αγόρασε έπαυλη $8 εκατ. με χρήματα που έβγαλε από το YouTube

Η Μπόραμ έχει δύο κανάλια με συνολικά 30 εκατ. συνδρομητές 

Τα παιδιά ηλικίας έξι ετών συνήθως πηγαίνουν πρώτη Δημοτικού, παίζουν με παιχνίδια, ζωγραφίζουν και χορεύουν.
Όχι, όμως, και η εξάχρονη Μπόραμ από τη Νότια Κορέα. Η Μπόραμ έχει δύο κανάλια στο YouTube με 30 εκατομμύρια συνδρομητές τα οποία της έχουν ήδη αποφέρει έναν γεμάτο τραπεζικό λογαριασμό.

Χάρη σε αυτά τα χρήματα η Μπόρατ κατάφερε να αγοράσει ένα πενταώροφο κτίριο στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων (9 δισ. Κορεάτικα γουόν).

Στο πρώτο από τα δύο κανάλια η 6χρονη παρουσιάζει κριτικές για παιχνίδια σε 13,6 εκατ. συνδρομητές ενώ το δεύτερο είναι ένας λογαριασμός video blog στον οποίο έχουν εγγραφεί 17,6 εκατ. χρήστες του YouTube.


Τα βίντεο της οκτάχρονης, ωστόσο, έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη χώρα της, όπως επισημαίνει το CNN.

To 2017 η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children έγινε αποδέκτης παραπόνων από πολίτες που υποστήριζαν ότι τα βίντεο της Μπόραμ θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη συναισθηματική και ηθική ανάπτυξη των νεαρών σε ηλικία συνδρομητών.

Αφορμή αποτέλεσε ένα βίντεο —το οποίο έχει αποσυρθεί— που έδειχνε την 6χρονη να κλέβει χρήματα από το πορτοφόλι του πατέρα της και να οδηγεί αυτοκίνητο.

Η 6χρονη από τη Νότια Κορέα πάντως δεν είναι η μοναδική περίπτωση ανήλικου εκατομμυριούχου μέσω YouTube καθώς σύμφωνα με το Forbes o YouTuber με τα περισσότερα κέρδη για το 2018 (22 εκατ. δολάρια) ήταν ο 7χρονος Ράιαν Κάτζι που πρωταγωνιστεί στο κανάλι Ryan ToysReview.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria